Nizipten kısa kısa

Nizipten kısa kısa -NTO, 2 bin öğrenciye ayakkabı dağıttı


GAZİANTEP (A.A) - Nizip Ticaret Odası (NTO), ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye ayakkabı yardımında bulundu.
     NTOdan yapılan açıklamaya göre, çeşitli okullarda eğitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen ayakkabılar dağıtıldı. Ayakkabılar, temsili olarak Mehmet Cemal Dikici İlkokulunda okuyan 100 öğrenciye verildi. Dağıtım sırasında NTO Başkanı Mehmet Özyurt ve beraberindekiler, öğrencilere ayakkabılarını kendi elleriyle giydirdi.
     Yardımların diğer okullarda tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere de dağıtılacağı belirtildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, GTO yönetimine eğitime yapmış oldukları destekten dolayı teşekkür ederek, öğrencilerin mutluluğuna ortak olduklarını ifade etti.
     NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise Yarınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızı sevindirmek ve onlara katkıda bulunmak bizler için onur verici bir durum. Bu nedenle bizimde çocuklarımızdan bir beklentimiz var. Çocuklarımızın vatanına milletine, devletine ve ailesine iyi bir evlat olarak yetişmelerini istiyoruz değerlendirmesinde bulundu.
    
     -Nizipte balık satışları arttı
    
     Nizip ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte balık satışlarını arttığı bildirildi.
     Havaların soğumaya başlamasıyla balık satışlarında artış meydana geldiğini belirten balıkçı Hasan Kuvvetli, Beklenen soğuk havanın bölgemizde hissedilmesi balık satışlarımızı artırdı. Tekir, çingene palamut, yerli uskumru, çupra, levrek, hamsi, somon, istavrit, kolyoz ve mercan sazanı gibi balık çeşitlerimiz ilçe halkı tarafından yoğun ilgi görüyor dedi.
    
     -Nizipte emeklilere indirimli alışveriş imkanı
    
     Nizip Emekliler Derneği Başkanı Abdullah Aslan, emeklilerin indirimli alışveriş yapmaları için ilçede bulunan ve toptan satış yapan bir firmayla anlaşma yaptıklarını belirtti.
     Aslan, yaptığı açıklamada, emekliler yararına hayata geçirilen çalışmanın protokolü imzalandığını bugün itibariyle derneğe kayıtlı olan emekli üyelerin Saha Mahallesinde bulunan Şahinler Markete giderek indirimli alışverişlerini yapabileceklerini söyledi.
     Aslan, şunları kaydetti:
     Yapmış olduğumuz çalışmadaki amacımız devletten aylık alarak geçimlerini sağlayan emekli üyelerimize kolaylık sağlamaktır. Bu nedenle bu çalışmayı hayata geçirdiğimizden ve emekli üyelerimize fayda sağlayacağımızdan dolayı çok mutluyuz. Yaptığımız girişimler sonunda üyelerimiz bizlerden aldığı kartlar ile belirtilen firmadan yüzde 20 indirimli alışveriş yapabileceklerdir.
    
     -Nizipte okul sporları başlıyor
    
     Nizipte 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar Başkanlığında toplantı düzenlendi.
     Nizip Kapalı Spor Salonunda düzenlenen toplantıda Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yakar tarafından toplantıya katılan beden eğitimi öğretmenlerine yıl boyunca yapacakları çalışmalar kapsamında bilgi verildi.
     Toplantıda ayrıca öğretmenlerin okullardaki eksiklikleri konusunda not alınarak eksikliklerin temini konusunda çalışma başlatılacağı, tüm okulların okul sporlarına eksiksiz bir şekilde gireceği belirtildi.
    
     -Nizipte 800 kilo kaçak çay ele geçirildi
    
     Nizip ilçesinde bir evde yapılan aramada 800 kilo gümrük kaçağı çay ele geçirildi.
     Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Suriyeden kaçak yollarla çay getirildiği ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, ilçeye bağlı bir köyde Ş.G.ye ait evde arama yaptı. Aramada, 800 kilo gümrük kaçağı çay ele geçirildi.
     Gözaltına alınan ev sahibi hakkında yasal işlem yapıldığı, ele geçirilen kaçak çaylara ise el konulduğu bildirildi.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Nizipten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER