ODÜnün 7. Kuruluş Yıl Dönümü

ODÜnün 7. Kuruluş Yıl Dönümü -Rektör Prof. Dr. Yarılgaç: -Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, bugün Türkiyenin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir tabloya sahiptir


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, bugün Türkiyenin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir tabloya sahiptir dedi.
     ODÜnün 7. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Yerleşkesinde Atatürk Anıtına akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile çelenk sunuldu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Yarılgaç, ODÜnün 7. Kuruluş Yıl Dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
     ODÜnün evrensel normlarda elde ettiği başarıların sadece kendilerini değil, Ordu halkının da ortak mutluluğu ve gururu olduğunu ifade eden Yarılgaç, şöyle konuştu:
     Dört fakülte, bir yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile 2006 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan Ordu Üniversitesi, 7. yılında 10 fakülte, 3 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü ile bilişim çağında bilgili, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek fertler yetiştirmek amacı ile öncelikle öğrencilerimize sonra da yöremiz halkına ait bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 75in üzerinde aktif bölümü ile tercih edilen bir üniversite olan Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, bugün Türkiyenin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir tabloya sahiptir. Üniversitemizde lisans eğitiminin yanında lisansüstü eğitim de sağlanmakta, 2006 yılında 5 bin 547 öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bünyesinde artık 12 binden fazla gencimize eğitim olanağı sağlamaktadır.
    
     -Bizi sorgulayın-
    
     Konuşmasında öğrencilere de seslenen Yarılgaç, Burada sizden, bir tek ama çok önemli bir isteğimiz var. Geleceğiniz adına, kariyeriniz adına, hayat adına öğrenmek istediğiniz ne varsa, öğrenmek için size sunulan olanakları sonuna kadar kullanın ifadelerini kullandı.
     Bizleri lütfen sorgulayın diyen Yarılgaç, şöyle devam etti:
     Bizler burada sizlere elimizden gelen en konforlu araştırma ortamını yaratmaya ve her bir personelimiz ile size katkıda bulunmaya hazırız. Sizlerin buradan her açıdan donanımlı, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, vatanını ve milletini seven, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, ülke çıkarlarını kendi çıkarlarının üstünde tutan, Türkiyeyi Ulu Önder Atatürkün belirlediği çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak, yukarıda bahsettiğim dünyamız sorunlarına vakıf, teknolojiyi, bilimi doğru amaçlar için kullanacak gençler olarak mezun olmanızdır. Dünyanın en büyük gücü para değil, madenler değil, dünyanın en büyük gücü bilgidir.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber ODÜnün 7. Kuruluş Yıl Dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER