ODÜ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

ODÜ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yener: Üniversitemizin sanat alanında ülkemiz ve dünya çapında isim yapmasını istiyoruz, bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz


ORDU (A.A) - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener, Üniversitemizin sanat alanında ülkemiz ve dünya çapında isim yapmasını istiyoruz, bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.
     Yener, üniversite bünyesinde düzenlenen bir etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatla ilgili fakülteyi ikiye çıkardıklarını belirtti.
     Güzel Sanatlar Fakültesi ikiye ayrılarak Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanlığını da kurduk diyen Yener, Güzel Sanatlar Fakültesindeki öğrencilerin yetersiz olması nedeniyle buradaki öğrencilerin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine aktarıldığını ifade etti.
     Yener, şunları kaydetti:
     Güzel Sanatlar Fakültesinde şu anda öğrencimiz yok. Buradaki öğretim üyeleri de zaten yetersiz. Zaman içinde öğretim üyesi buldukça buradaki bölümlere de öğrenci alınacak. Şu anda öğrencisi bulunan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde her şey yolunda gidiyor. Bu fakültemizde yeterince öğrenci bulunuyor. Buradaki çalışmalarımızı her yıl periyodik olarak sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıllarda sanat alanında daha büyük girişimlerde bulunacağız. Çeşitli projeler üreteceğiz. Ulusal ve uluslararası düzeyde sempozyum, paneller ve ortak konserler düzenlemeyi düşünüyoruz. Üniversitemizin sanat alanında ülkemiz ve dünya çapında isim yapmasını istiyoruz, bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
     Yener, fakülte olarak bahar şenlikleri ve konserler için çalışmalarının devam ettiğini, bu konuda öğrencilerin beğeniyle takip edeceği etkinliklere imza atmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber ODÜ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER