Öğrenciler, Aklı Oyunlarıyla geleceğe hazırlanıyor

Öğrenciler, Aklı Oyunlarıyla geleceğe hazırlanıyor -Fatih Koleji Akıl Oyunları Başkanı Sivritepe: -Akıl oyunları, öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine büyük katkı sağlayarak, derslerindeki başarının ikiye katlanmasına


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Fatih Koleji Akıl Oyunları Başkanı Bayram Sivritepe, akıl oyunlarının öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişimine büyük katkı sağlayarak, derslerindeki başarının ikiye katlanmasına yardımcı olduğunu belirtti.
     Sivritepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akıl oyunları dersinin, bu yıl müfredata girdiğini ifade ederek, eğitim-öğretim döneminde 5. sınıf öğrencilerine akıl oyunları dersini verdiklerini söyledi.
     Sivritepe, dersin amacının öğrencilerin eğlenirken öğrenmelerini sağlamak olduğunu kaydederek, Öğrencilerimiz ders aralarında, boş zamanlarında ve teneffüslerde bu oyunları oynayabiliyor. Teneffüs aralarında koridorlarda koşturmak yerine, bu oyunları oynayarak meşgul oluyor. Aynı zamanda, öğrencilerimizin evlerine de bu oyunu vererek aileleriyle de oynayarak birbirleriyle daha çok zaman geçirme şansı da yaratmış oluyoruz diye konuştu.
     Milli Eğitim Bakanlığının, 2012-2013 ders yılında uygulamaya geçirdiği zeka oyunlarını, okullarda seçmeli ders olarak müfredata dahil ettiğini hatırlatan Sivritepe, Türkiyede yaklaşık 135 bin öğrencinin zeka oyunları dersini seçtiğini dile getirdi.
    
     -Okulda, Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü sınıfı kuruldu-
    
     Bayram Sivritepe, kolejin bu kapsamda Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü bünyesinde 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine çeşitli akıl ve zeka oyunlarınının öğretildiğini anlatarak, öğrenilen oyunların okul genelinde ödüllü yarışmalarının yapıldığını söyledi.
     Son olarak Dokuz Taş günleri ve turnuvası yaptıklarını ve yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Sivritepe, şöyle konuştu:
     Akıl Oyunları, öğrencilerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine büyük katkı sağlayarak, derslerindeki başarının ikiye katlanmasına yardımcı oluyor. Okulumuzdaki Akıl Oyunları ve Matematik Kulübü sınıfımızda bu yıl 14 öğrenci var. Bu öğrencilerimize, akıl ve zeka oyunlarını öğretiyoruz.
     Öğrencilerimiz şu ana kadar sudoku, sayı bulmaca, satranç, mangala, dokuz taş gibi oyunları öğrendi. Oyunun standını bir hafta boyunca okul içinde katlara kurup, kulüp öğrencilerimiz vasıtasıyla diğer öğrencilerimize de öğretmiş oluyoruz. Sonra da bütün öğrencilerimize bu oyunun ödüllü turnuvasını yapıyoruz. Dereceye girenlere hediyeler vererek teşvik ediyor ve böylece okul genelinde akıl ve zeka oyunlarını yaymış oluyoruz.
    
     -Akıl oyunları sayesinde öğrenciler, okula severek geliyor-
    
     Sivritepe, okuldaki öğrencilerin akıl oyunlarını çok sevdiklerini belirterek, Akıl oyunları sayesinde öğrenciler, okula severek geliyor dedi.
     Öğrenciler de akıl oyunları dersini çok sevdiklerini dile getirerek, akıl oyunlarının, derslerinde pozitif etkisini gördüklerini anlattı.
     Okul müdürü Rahmi Ocak ise okullarında yürütülen akıl oyunları faaliyetleriyle ilgili öğrencilerinin başarı oranlarında ciddi ve gözle görülür bir artış yaşandığını gözlemlediklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Öğrenciler, Aklı Oyunlarıyla geleceğe hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER