Öğrencilerden trafik kurallarına uyan sürücülere hediye

Öğrencilerden trafik kurallarına uyan sürücülere hediye -Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında trafik kurallarına uyan sürücülere hediye dağıttı (Fotoğraflı-G


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında trafik kurallarına uyan sürücülere hediye dağıttı.
     Proje kapsamında Çayeli ilçesinin Yenipazar Mahallesi Hopa Caddesi üzerinde trafik uygulaması yapıldı. Öğrenciler, kuralları uyduğu belirlenen sürücülere hediyeler verdi.
     Öğrencilerden Anıl Öksüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, fakülte olarak topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında "trafik ilke kazasız ülke" sloganıyla trafikle ilgili çalışmalar yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Projemize başlarken konu seçmekte bayağı zorlandık. Trafik sorunu ülkemizin olduğu gibi Çayelinin de sorunu. Biz de bununla ilgili çeşitli ödüller hazırladık. Emniyet Müdürlüğü ile çalışarak kurallara uyan sürücülerimizi ödüllendirmeye çalıştık. Umarım farkındalık kazandırma hususunda bizim de faydamız olmuştur" dedi.
     Merve Duyar ise trafik kurallarına uymaları için sürücüleri uyardıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     "Bunun için Emniyet Müdürlüğünden yardım istedik. Bizlere yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum. Sürücülerimizi durdurarak önce projemizi anlatıyoruz. Projeyi anlattıktan sonra emniyet mensupları sürücülerin belgelerini kontrol ediyor. Eğer projemize uymuşlarsa onlara hediyelerini veriyoruz. Arabada çocuk varsa onlara çikolata veriyoruz. Aldığımız tepkiler gayet hoş. 2-3 kişi dışında sürücüler kurallara uyuyor."
    
     Muhabir: Ali Kemal Atik
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğrencilerden trafik kurallarına uyan sürücülere hediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER