Öğretmen dışı personelin şube müdürlüklerine atanması

Öğretmen dışı personelin şube müdürlüklerine atanması -TEÇ-SEN Gümüşhane Şubesi Başkanı Berker: Milli Eğitim Bakanlığı dik duruş sergileyememiştir


GÜMÜŞHANE (A.A) - TEÇ-SEN Gümüşhane Şubesi Başkanı Yüksel Berker, Milli Eğitim Bakanlığınca şeflerin şube müdürü olarak görevlendirilmesi yönündeki genelgenin iptal edilmesinde Bakanlığın dik duruş sergileyemediğini iddia etti.
     Berker, yaptığı yazılı açıklamada, gerek bürokrasinin, gerek öğretmen sendikalarının ve gerekse memur haber sitelerinin yanlış ve taraflı haberleri karşısında Milli Eğitim Bakanlığının geçen yıl yayınladığı genelgeyi iptal ettiğini savundu.
     Berker, şunları kaydetti:
     Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim çalışanlarının üvey evlat olarak görüldüğünün en büyük kanıtı da budur. Milli Eğitim Bakanlığı kendi yazdığı genelgeyi, kendi atadıkları il Milli Eğitim Müdürlerine uygulatamamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı eşitliğin ve adaletin yanında olması gerekirken baskıya boyun eğmek zorunda kalmıştır. Ancak Bakanlık tarafından yapılan dışlama politikası, bazı öğretmen sendikalarının şeflerin aleyhine haykırışları, eğitim kurumları müdürlerinin baş kaldırışları hiç bir zaman unutulmayacak, aksine eğitim çalışanlarının uyanmasına, gözlerinin açılmasına ve ayağa kalkmasına neden olacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Öğretmen dışı personelin şube müdürlüklerine atanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER