Öğretmenler Günü mesajı

Öğretmenler Günü mesajı -Bozüyük Belediye Başkanı Berberoğlu: Geleceğin güvencesi eğitim, eğitimin güvencesi ise öğretmenlerdir


BİLECİK (A.A) - Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, geleceğin güvencesinin eğitim, eğitimin güvencesinin de öğretmenler olduğunu bildirdi.
     Berberoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenlerin, meslek sevgisini, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişiler olduğunu kaydetti.
     Toplumun öğretmene gösterdiği itibarın, öğretmenlerin hayattaki onurları ve zenginlikleri olduğunu ifade eden Berberoğlu, şöyle devam etti:
     İnsanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin refah, huzurlu ve barış dolu günlere yürümesinde en büyük etkendir. Geleceğin güvencesi eğitim, eğitimin güvencesi de öğretmenlerdir. Bu yüzden öğretmenlerimize zor bir görev düşmektedir. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir. Bir toplumun geleceğini büyük bir özveriyle, yoğun fedakarlıklar göstererek şekillendirip, geleceğe ışık tutan öğretmenlerimiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştiren, verdikleri eğitim ile topluma şekil veren kutsal bir görevin fedakar temsilcileridir. Onlar sadece okulu, öğrencileri değil tüm bir toplumu düzenleyen, şekillendiren toplum mimarlarıdırlar.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Öğretmenler Günü mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER