Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi

Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi -Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Akkır: -Sendika olarak ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, derslere serbest kıyafetle giriyoruz


MUĞLA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Sebahattin Akkır, sendika olarak ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini, derslere serbest kıyafetle gireceklerinİ bildirdi.
     Eğitim Bir-Sen Muğla şubesi üyeleri, Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde toplandı ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelike tepki gösterdi.
     Sendikanın Muğla şube başkanı Akkır, burada yaptığı açıklamada, özgürlük taleplerinin karşılanmasını isteyerek, ne giyip ne giymeyeceklerini bilecek yaşta yetişkinler olduklarının kabul edilip taleplerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.
     Yönetmelikte değişiklik yapılarak tam özgürlük getirilmesini istediklerini ifade eden Akkır, Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, imam hatip okullarında bütün derslerde, diğer okullarda sadece Kuran-ı Kerim dersinde başörtüsü serbestliği içerecek şekilde kıyafet hakkı tanınmıştır. Öğretmen adaylarının staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula girme hakları iade edilmişken, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bu nedenle 1982 model, çağ dışı Kılık Kıyafet Yönetmeliğini protesto ediyoruz. Sendika olarak ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor ve derslere serbest kıyafetle giriyoruz dedi.
     Açıklamanın ardından sendika üyeleri, sivil kıyafetle derslere girdi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Öğretmenler serbest kıyafetle derse girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER