Okullara güvenlikçi önerisi

Okullara güvenlikçi önerisi -AK Parti İzmir Milletvekili Sait: Okullarda güvenlik elemanlarının istihdam edilmesi gerekiyor


İZMİR (A.A) - İzmirin Karabağlar ilçesindeki bir okulda görevli öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesi, okullardaki güvenlik sorunu gündeme getirdi.
     AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabağlar ilçesindeki Nazire Merzeci Ortaokulunda fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanın bir öğrencisi tarafından derste bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatarak, bu üzücü olayla birlikte okullardaki güvenlik sorununun masaya yatırılması gerektiğini söyledi.
     Okullarda güvenlik elemanlarının istihdam edilmesi gerektiğini belirten Sait, şunları söyledi:
     Bu durumda da finansman sorunu ortaya çıkıyor. Okul müdürleri güvenlikçi tutmak için paralarının olmadığını söylüyor. Ne yapılabilir- Mesela okulların bir takım gelir getirici faaliyetlerde bulunması mümkün. Bahçelerinin otopark olarak kullanılması, akşamları veya haftasonları dışarıdan insanlara okullardaki bilgisayarlarla kurslar açılması, spor salonlarının kiraya verilmesi gibi. Buralardan gelecek gelirlerin bir havuzda toplanmasıyla güvenlik için kullanılabilir.
     Sait, bazı sorunlu öğrenciler için özel okulların yapılması gerektiğini, meslek okulları ya da rehabilitasyon okulları şeklinde planlanabileceğini dile getirdi.
     Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi H.K (14), önceki gün geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı (40), dün derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, öğrenci de tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Okullara güvenlikçi önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER