Okullarda kıyafet serbestliği

Okullarda kıyafet serbestliği -Trabzon Okul Kıyafeti Üretici ve Satıcıları Derneği Başkanı Haliloğlu: Bir gecede alınan bu karar ile ülke genelinde bir sektör iflasın eşiğine geldi


TRABZON (A.A) - Trabzon Okul Kıyafeti Üretici ve Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Haliloğlu, okullarda kılık kıyafet serbestliği kararıyla ülke genelinde bir sektörün iflasın eşiğine geldiğini savundu.
     Haliloğlu, dernekte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda tek tip kıyafet zorunluluğunu kaldıran yönetmeliğinin, herhangi bir önlem alınmadan ve altyapısı oluşturulmadan yürürlüğe konduğunu ileri sürdü.
     Sektörün sıkıntıda olduğunu ifade eden Haliloğlu, şunları söyledi:
     Bir gecede alınan bu karar ile ülke genelinde bir sektör iflasın eşiğine geldi. Okul kıyafeti sektörünün, tekstilde lokomotif rolü vardır. Tedarikçisinden aksesuarcısına, makinecisinden üreticisine ve satıcısına, ulaşımdan finansa kadar çok geniş bir alanı etkilemektedir. Bunların ellerinde yüz milyarlarca lira değerinde stok ve yüz binlerce işçi bulunmaktadır. Trabzon merkezli derneğimizde Doğu Karadenizdeki 87 üyenin stok miktarları 8 milyon 63 bin lira, direkt etkilenen çalışan sayıları 430 olarak tespit edilmiştir. Bu bizim yakın çevremizdeki tespit edebildiğimiz durum, ülke genelinde durum çok daha vahim boyutlardadır.
     En çok üzüldükleri konunun ülke genelinde mağdur işçi, esnaf ve üreticiler bulunduğu halde bu insanların seslerinin duyulmaması olduğunu öne süren Haliloğlu, Ben devletimizin bugüne kadar mağdur insanları duyduğunu ve gerekeni yaptığını biliyorum. Sayın Başbakanımız başta olmak üzere tüm milletvekilleri ve partililere sesleniyorum; lütfen sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini dikkate alın. Bizlere 1-2 sene stoklarımızı eritmek için süre tanınması ve serbest kıyafet uygulamasının okullarda aile birliklerinin inisiyatifine bırakılmasını talep ediyoruz. Böyle bir uygulama bizler için çözüm olabilir dedi.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Okullarda kıyafet serbestliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER