Öldürülen İnfaz ve koruma memuru toprağa

Öldürülen İnfaz ve koruma memuru toprağa verildi -infaz ve koruma memuru Çelebi Algül memleketi Kırıkkalede toprağa verildi -Algülün kuzeni avukat Fatih Rüştü Algül: -İnfaz ve koruma memurları silah kullanmıyor ama Emre Eni


KIRIKKALE (A.A) - Sincanda cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde öldürülen infaz ve koruma memurlarından Çelebi Algül memleketi Kırıkkalede toprağa verildi.
     Çelebi Algülün (24) cenazesi, Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak, Gürler Camine getirildi.
     Buradaki cenaze törenine, Algülün ailesi, Kırıkkale Vali Vekili Yusuf Ziya Karacaev, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
     İnfaz ve koruma memuru Çelebi Algülün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Yahşihan ilçe mezarlığında toprağa verildi.
    
     -Cinnete benzemiyor-
    
     Cenaze töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelebi Algülün kuzeni avukat Fatih Rüştü Algül, savcılık açıklamasına göre olayın cinnet geçirme olduğunu belirterek, kendilerinin yaptığı şahsi araştırmaya göre ise bu durumun cinnete benzemediğini söyledi.
     Cezaevlerine silahla girilmesinin yasak olduğunu ifade eden Algül, şöyle konuştu:
     İnfaz ve koruma memurları silah kullanmıyor ama Emre Enin sabah 7.30da belinde silahla otobüse binmiş olması ve hedef gözeterek ateş etmiş olması, otobüsün arka camlarında kurşun izi olmaması, arka taraflara ateş edilmemesi sanki bir husumet olduğu kanısı uyandırıyor, şahsımda. Ancak şimdilik dosyada bir gizlilik kararı var, 15-20 güne kadar soruşturma tamamlanacak, tüm gardiyanların ifadelerinin alınacak. O ifadeler tamamladıktan sonra durum açıklığa kavuşacaktır. Rahmetli kuzenim üniversite mezunuydu, iş bulamadığı için infaz ve koruma memurluğu sınavına girip kazandı ve 3 aylık memurdu. Vuran kişi 7-8 yıllık memur. Diğer ölen iki kişi ise bir yıllarını yeni tamamlamış memurlar. Kuzenim bekardı, daha 24 yaşındaydı. Pırıl, pırıl bir gençti.
    
     -Bizi de koruyacak insanlara ihtiyacımız var-
    
     Çelebi Algülün mesai arkadaşı infaz ve koruma memuru Tuğba Baloğlu ise ölen Algülün yakınlarına başsağlığı dileyerek, şunları söyledi:
     Allah rahmet eylesin, Çelebi Algül çok iyi bir insandı. Yazgısı güzel olmadı. Mesleğimiz kolay değil. İnfaz ve koruma memuruyuz ancak bizi de koruyacak insanlara ihtiyacımız var. İnsanların bazen psikolojik desteğe ihtiyacı oluyor. Yetkililer gereğini yaparlar inşallah. Bizim maddi, manevi ve ruh yapımızla ilgilenirler. Bizim de gerçekten desteğe ihtiyacımız var. Tek taraflı düşünmemek gerek.
    
     -Olay -
    
     Sincan Cezaevinde görevli infaz ve koruma memuru Emre E, dün sabah saatlerinde, Sincan Cezaevi servis otobüsündeki mesai arkadaşlarına tabancayla ateş etmiş, olayda Ali Duran, Çelebi Algül, Mustafa Halıcı olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bir bankada görevli Ali Duranın eşi Seda Duran da ağır yaralanmıştı.
     Saldırıdan sonra kaçan Emre E. kısa sürede yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen / Emrah Yaşar / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Öldürülen İnfaz ve koruma memuru toprağa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER