Ölen atletler için yardım kampanyası

Ölen atletler için yardım kampanyası -Atletizm Federasyonu, trafik kazasında hayatını kaybeden Kasım Uludağ ve Erkan Kuşun aileleri için yardım kampanyası başlattı -Kampanyanın tanıtımına, olimpiyat şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, ile


ANKARA (A.A) - Atletizm Federasyonu, Denizlide geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden milli maratoncular Erkan Kuş ve Kasım Uludağın ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla yardım kampanyası başlattı.
     Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesinde düzenlenen basın toplantısıyla başlatılan yardım kampanyasının tanıtımında, Londra Olimpiyatlarında bayanlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, gümüş madalya elde eden Gamze Bulut ve bayanlar 3 bin metre engellide Avrupa şampiyonu Gülcan Mıngır ile ölen atletlerin kardeşleri Ercan Kuş ve Cüneyt Uludağ da hazır bulundu.
     Erkan Kuş ve Kasım Uludağın fotoğraflarının yer aldığı bir sinevizyon gösterisiyle başlayan toplantıda konuşan Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker, Her iki sporcumuz da önce insan, sonra gelecek vadeden sporculardı. Ancak aramızdan erken ayrıldılar. Federasyon olarak her iki sporcumuzun da ailelerine destek olmak amacıyla bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyayı başarılı atletlerimiz Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut ve Gülcan Mıngır başlatmak istedi dedi.
     Sinevizyon gösterisini izlerken, gözyaşlarını tutamadığı gözlenen Aslı Çakır Alptekin de her iki sporcunun da çok iyi atletler olduğunu belirterek, Bizler, ailelerinin her zaman yanında olacağız. Her iki atletimiz de spordan kazandıkları paralarla ailelerini geçindiriyordu. Ailelerin acısını bir nebze olsun dindirmek istiyoruz. Spor camiasından ve Türk halkından bu kampanyaya destek olmalarını bekliyoruz diye konuştu.
     Kampanyanın, 15 Kasımda son bulacağına dikkati çeken Alptekin, Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, Atletizm Federasyonunun internet sitesinden hesap bilgilerine ulaşabilir ifadelerini kullandı.
     Gamze Bulut ise Erkan ve Kasım Ağabey ile Erciyeste birlikte kamp yapmıştık. İkisi de çok yetenekli çocuklardı. Aileler için yardımlarınızı bekliyoruz dedi.
     Gülcan Mıngır da acılı ailelere baş sağlığı dileyerek, Atletizm Federasyonunun başlattığı kampanyaya, desteklerinizi bekliyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Genel Sekreter Doker, her iki atletin de kazadan birer hafta önce talep ettikleri millilik ve sporcu belgelerinin hazır olduğunu belirterek, Bu belgeleri atletlerimize vermek nasip olmadı. Şimdi bunları sporcularımızın kardeşlerine vermek istiyoruz dedi.
     Belgeleri, Aslı Çakır Alptekin Erkan Kuşun kardeşi Ercan Kuşa, Gamze Bulut da Kasım Uludağın kardeşi Cüneyt Uludağa teslim etti.
     Toplantının sonunda, ölen atletlerin kardeşleri, ellerindeki sporcu belgeleriyle Aslı Çakır Alptekin, Gülcan Mıngır ve Gamze Bulut ile fotoğraf çektirdi.
     Toplantıya katılması duyurulan federasyon başkanı Mehmet Terzi ise kampanyanın tanıtımında yer almadı.
    
     Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Ölen atletler için yardım kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER