Ölenler kahvehanenin anı duvarında yaşıyor

Ölenler kahvehanenin anı duvarında yaşıyor -Burhaniyede bir kahvehane sahibi, yaklaşık 1,5 yıldır ilçede hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını iş yerinin duvarına asıyor -Kahvehane sahibinin, ölen bir yakınının anısını yaşatma adı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniyede bir kahvehane sahibi, yaklaşık 1,5 yıldır ilçede hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını iş yerinin duvarına asıyor.
     Edremit Körfezi ilçelerinden Burhaniye merkeze yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki kahvehaneye yolu düşenler, farklı bir görüntüyle karşılaşıyor. Geriş Mahallesinde, Burhaniye Güvercin Sevenler Derneğinin de bulunduğu Levent Erkana ait kahvehanenin duvarında onlarca kişinin tek tek çerçeveli fotoğrafı yer alıyor. Fotoğrafları soranlar, ilçede ölen kişilere ait olduğunu öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
     Erkanın, yaklaşık 3 yıl önce yaşamını yitiren bir yakınının fotoğrafını kahvehaneye duvarına asmasıyla uygulamanın başladığını ifade eden iş yeri ortağı Osman Obuz, 1,5 yıl önce de bir arkadaşımız, ölen yakının fotoğrafını getirerek duvara asmamızı istedi. Bu isteği geri çevirmeyince, arkası geldi ve ölen kişilerin duvardaki fotoğraf sayısı 110a ulaştı dedi.
     Obuz, ilçede ölen kişilerin fotoğraflarını duvara astıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Kahvehanede anı duvarı oluştu. Bu uygulamadan ilçede yaşayanlar memnun. Kahvehaneye gelen birçok kişi, fotoğraftakileri soruyor. Biz de bildiğimiz kadarıyla, kim olduğunu, neden hayatını kaybettiğini anlatıyoruz. Tanıyanların anıları tazeleniyor, ölenleri unutmamış oluyoruz. Kahvehanedeki uygulamayı duyanlar, ölen yakının fotoğrafını çerçeveletip getiriyor, biz de asıyoruz.
    
     -Yer kalmazsa kahvehaneyi büyütürüz-
    
     Gösterilen ilginin devam etmesi halinde diğer duvarlara da fotoğraf asabileceklerini dile getiren Obuz, Yer kalmazsa da kahvehaneyi büyütürüz. Kahvehanenin duvarında 50 yıl önce de birkaç gün önce de ölenin fotoğrafı yer alıyor dedi.
     Mahalle sakinlerinden 67 yaşındaki Avni Gökbey de kahvenin duvarında fotoğrafları bulunan ve hayatını kaybedenleri tek tek göstererek kim olduklarını anlatıyor.
     Gökbey, uygulamanın anıları tazeleme, atalara saygı adına iyi olduğunu vurgulayarak, Burada babam, ağabeyim, ağabeyimin ve benim oğlumun fotoğrafları bulunuyor. Mahallemizden çok kişinin fotoğrafları burada. Kahvecimiz iyi ki böyle bir şey yapmış diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Ölenler kahvehanenin anı duvarında yaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER