Yazın golf, kışın boks öğretiyor

Yazın golf, kışın boks öğretiyor -Ardahanda antrenör Tarkan İli, yaz aylarında golf öğrettiği çocuk ve gençlere, kış aylarında ise boks yaptırıyor -Antrenör İli: Golf ve boks ilk bakıldığında birbirinden çok uzak sporlar görü


ARDAHAN (A.A) - Günay Nuh - Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde antrenör olarak görev yapan Tarkan İli, yaz aylarında çocuk ve gençlere golf, kış aylarında ise boks yaptırıyor.
     İli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte uzun süredir birbirinden çok farklı 2 ayrı branşta spor yapmak isteyen çocuk ve gençlere eğitimler verdiğini söyledi. Yaz aylarında golf sporu öğrenen çocukların spordan uzak kalmadıklarını ifade eden İli, kış aylarında bu çocuklara kapalı alanda boks yaptırdığını anlattı.
     Golf sahası olmayan kentte otlaklarda golf öğrettiğine dikkati çeken İli, karın yağmasıyla boş durmayarak salonlarda boks dersleri verdiğini ifade ederek, Golften sonra Eylül ayı itibarıyla kapalı alanda boks antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Çünkü önümüzde Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonası var. O şampiyonanın hazırlıklarına başladık. Ayrıca Türkiye şampiyonası olarak alt minik, üst minik diye ayırdığımız 2 ayrı branş daha var. Çocuklarımızla o şampiyonaya da hazırlanıyoruz.
     İli, Sosyal Destek Programları kapsamında hazırlanan projeler başta olmak üzere idarecilerin önemli desteklerini gördüklerini anlatarak, bu desteklerin devam etmesi halinde Ardahanı her 2 branşta önemli noktalara taşıyacaklarını söyledi.
    
     -Biri savunma diğeri çim sahada oynanan spor branşı-
    
     Golf ve boksa ilk bakıldığında birbirinden çok uzak sporlar olarak görülebileceğini belirten İli, sonuçta ortak noktanın spor olduğunu ifade ederek, Biri savunma amaçlı, diğeri açık alanda çimler üzerinde oynanan spor dalı. Çocukların beden ve zihin gelişimi için iyi sonuçlar doğuruyor. Her iki sporu yapan çocukların derslerinde ve ailelerine daha çok verimli olduklarını gözlemledim diye konuştu.
     İli, her iki spor branşının ayrı güzellikleri bulunduğuna dikkati çekerek, Golf için zengin sporu, boks için gariban sporu olarak söylense de bu biraz mizahta kalıyor. Çünkü artık Doğunun çocukları da golf oynuyor. Derecelerle, madalyalarla Ardahana dönüyorlar dedi.
     Antrenmanlara katılan lise öğrencisi Volkan Bulut ise yaz ayları boyunca golf sporu yaptığını, başarı gösterdiğini anlattı. Kış aylarında da boks yaparak zamanını değerlendireceğini belirten Bulut, Amacım boksta milli takıma gitmek. Hocamızın bize gösterdiği emeklerini boşa çıkarmayacağız. İnşallah bunda da başarılı olacağımıza inanmıyorum. Çünkü hocamız bizim için özellikle bu iki branşta gerekli tüm gayret ve çabayı gösteriyor dedi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yazın golf, kışın boks öğretiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER