Ölüdenizde yanlış ikametle oy kullandırıldığı iddiası

Ölüdenizde yanlış ikametle oy kullandırıldığı iddiası -2009 yılındaki yerel seçimlerde bazı kişilere yanlış ikamet vererek oy kullandırdıkları iddiasıyla yargılanan, aralarında Ölüdeniz Belediye Başkanı Yılmazın da bulunduğu 6 kişi bera


MUĞLA (A.A) - Fethiyenin Ölüdeniz beldesinde yanlış ikamet vererek oy kullandırdıkları iddiasıyla yargılanan sanıklar beraat etti.
     Fethiye 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ile sanıkların avukatları katıldı. Diğer sanıklar ise gelmedi.
     Mahkeme, yapılan değerlendirmenin ardından Yılmaz ile diğer sanıklar zabıta memuru Halil Sidekli, Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı, personel Nurten Ataman, Hisarönü Mahalle muhtarı Yüksel Ergün ve eski Ovacık Mahalle muhtarı Yıldıray Alkayanın beraatine karar verdi.
     Yılmaz, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe seçim kurulu değil, belediye başkanı olduğunu belirterek, "Nüfus müdürü, hakim, muhtar değilim. Maalesef bize trafolarda, elektrik direklerinde ikametgah var diye suçlamalarda bulundular. Davanın siyasi yönü var. Bize atılan iftiralardan başka bir suçumuz yok" dedi.
     Yılmaz, iftira edenlerin amacının kendisini görevden aldırıp, seçimi iptal ettirmek olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:
     "Ölüdeniz Belediyesinin yan tarafında AYDEMin kullandığı trafo binası var. Orada da AYDEM firması görevlisinin yaşadığı personel lojmanı var. Lojmanın adresi de trafo lojmanı diye geçiyor. Adres bilgilerinde trafo yazdığı için bir suç bulmuş gibi atladılar. Böyle bir şey olabilir mi- Hangi aklı selim trafoya adres yazar."
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Ölüdenizde ikamet etmedikleri halde Adres Kayıt Sistemine yanlış ikamet verilerek, 2009 yerel seçimlerinde bazı kişilere oy kullandırıldığı iddiasıyla aralarında belediye başkanı Yılmazın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla açılan davaya, daha sonra AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı da müdahil olmuştu.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ölüdenizde yanlış ikametle oy kullandırıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER