Onların hayali kızlarını olimpiyatlarda görmek

Onların hayali kızlarını olimpiyatlarda görmek -MİAD Sevgi Evlerindeki Yücel Özdemire 3 yıldır aile sıcaklığı yaşatan ve jimnastiğe olan yeteneğini geliştirmesi için uğraşan koruyucu Yaşbay ailesi, kızlarını olimpiyatlarda görmeyi ha


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan - Malatyada yaşayan Yaşbay ailesi, 3 yılı aşkın süredir koruyucu aile oldukları Şırnaklı 9 yaşındaki Yücel Özdemirin jimnastiğe olan yeteneğini geliştirmesi için büyük emek harcıyor. Aile, Yüceli olimpiyatlarda görmenin hayalini yaşıyor.
     Öğretmen baba Yıldırım Yaşbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl önce koruyucu aile olma fikrini ilk olarak eşine açtığını, ardından da kızının görüşünü aldıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurduklarını anlattı. Yaşbay, koruyucu aile olduktan sonra iki kızlarının olduğunu belirterek, İyi ki de koruyucu aile olduk. Kesinlikle aralarında ayrım gözetmiyoruz, ikisi de canımızın bir parçası. Bizim bir kızımız oldu, kendisinin bir ailesi oldu, kızımının bir kardeşi oldu diye konuştu.
     MİAD Sevgi Evlerinde kaldığı dönemde amatör olarak jimnastikle ilgilenen Yücelin geleceği için bu yeteneğini devam ettirme kararı aldıklarını dile getiren Yaşbay, Yücelin bir antrenör eşliğinde jimnastik eğitimi aldığını ifade etti.
     Olimpiyat projesi kapsamında Malatyadaki elemelere de katılan Yücelin, Malatya birincisi olarak elemeleri geçtiğini söyleyen Yaşbay, kızlarının elemelerin ardından haftanın 6 günü çalışmalara katıldığını bildirdi.
     Yaşbay, hayallerinin bir gün Yüceli olimpiyatlarda görmek olduğunu vurgulayarak, Böyle bir şey yaşarsak gururlanırız. Hem onun için hem kendimiz için gururlanırız. Bu bir aile meselesi. Hepimiz bir şeylerden fedakarlık ederek yürütüyoruz bu işi. Dallardan birisi kırılırsa bu iş yürümüyor. Elbete onun olimpiyatlarda yarıştığını ve belki kürsüye çıktığını görmek onu çok mutlu edecektir ama onun adına biz daha çok gururlanacağız diye konuştu.
     Londra Olimpiyatlarını izlerken de bu hayali yaşadıklarını belirten Yaşbay, Eşimle konuşuyoruz, Acaba biz de bir gün oralara gidecek miyiz- diye. (İnşallah olur) dedi.
     Öğretmen anne Mehtap Yaşbay da, Yüceli olimpiyatlarda görmek için büyük emek harcadıklarını vurguladı.
     Eşinin akşamları Yüceli antrenmana götürüp getirdiğini ifade eden anne Yaşbay, Emek harcıyoruz. İstiyoruz ki, oralarda olsun. İnşallah da Yüceli olimpiyatlarda göreceğiz diye konuştu.
     Aralarında sadece 2,5 ay olmasına karşın kardeşim diye seslendiği Yüceli zaman zaman antrenmanlarda izlediğini dile getiren Damla Yaşbay da, Onu izlediğimde kardeşimin çok iyi bir becerisi olduğunu anlıyorum dedi.
    
     -Öğrencilerim olsun istiyorum-
    
     Şırnakın Silopi ilçesinde dünyaya gelen 8 kardeşten biri olan Yücel Özdemir, MİAD Sevgi Evlerinde kaldığı dönemde neden jimnastiğe merak saldığını hatırlamadığını dile getirdi. 5 yaşında başladığı sporu koruyucu ailesinin yanında kalmaya başladıktan sonra daha da profesyonel olarak yürüttüğünü anlatan Özdemir, bir antrenör eşliğinde özellikle eğitim öğretim döneminde yoğun çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     2016 yılında yapılacak olimpiyatlar için yoğun çaba sarf eden Yücel, belki de öğretmen bir anne babanın kızı olduğu için spor eğitmeni olmayı hedeflediğini söyledi. Özdemir, Büyüyünce tek hedefim spor hocası olmak. Öğrencilerim olsun istiyorum diye konuştu.
     Zaman zaman antrenörün kendisine olimpiyatlara ilişkin görüntüler izlettiğini de anlatan Özdemir, olimpiyatlara katılmak istediğini belirtti.
     Özdemir, ailesiyle güzel vakit geçirdiğini dile getirerek, yaşadığı aile sıcaklığını şu sözlerle anlattı:
     Burada çok eğleniyorum. Ablamla oyun oynuyorum. Bazen ailecek oyunlar oynuyoruz. Bazen bir yerlere gidiyoruz. MİAD Sevgi Evlerindeyken her istediğim zaman dışarı çıkamıyor, her istediğimizi yapamıyordum. Ama burada ailemle istediğim zaman birlikte dışarı çıkıyor ya da oyun oynayabiliyoruz. Orada istediğimiz yemek bazen çıkmayabiliyordu, buradaysa annemize söyleyip istediğimiz yemeği yaptırabiliyoruz.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Onların hayali kızlarını olimpiyatlarda görmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER