ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı

ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı -ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Yılmaz: KOBİlere 15 milyon lira, kar amacı gütmeyen kurumlara 5 milyon lira kaynak aktarımı planlıyoruz


KAYSERİ (A.A) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, 2013 yılı programları kapsamında KOBİlere 15 milyon lira, kar amacı gütmeyen kurumlara ise 5 milyon lira kaynak aktarımının planlandığını söyledi.
     Yılmaz, Yozgat Valiliği toplantı salonunda yapılan ORAN Yönetim Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Kalkınma Bakanlığı tarafındın verilen yetki ile faaliyet alanı Kayseri, Sivas, Yozgat için 2014-2023 dönemi bölge planı hazırlık çalışmalarının hız kazandığını söyledi.
     Bölgesindeki ilgili tüm paydaşların görüşüne başvurularak, hazırlıkları sürdürülen yeni dönem bölge planının ilk taslağını, 1 Temmuz 2013 tarihine kadar Kalkınma Bakanlığına sunulacağını vurgulayan Yılmaz, Bu kapsamda, başta yerel paydaşların bölgemizin kalkınması açısından önem arz eden ve bölge planında yer alması uygun olacak görüş ve önerilerini ajansımıza sunması çok büyük önem arzetmektedir. Bu sayede hem bölgemizin önümüzdeki 10 yıl süresince kalkınması için uygulanacak hedef ve stratejiler belirlenmiş hem de ajansın bunları kendi Mali Destek Programları ile desteklenmesi sağlanmış olacaktır dedi.
    
     -2 yılda 35 milyon liralık destek -
    
     Ajansın 2010 ve 2011 yıllarında iki farklı mali destek programı uyguladığını belirten Yılmaz, bu kapsamda 120nin üzerinde kar amacı güden ve gütmeyen kurumların hazırladığı projelere yaklaşık 35 milyon lira tutarında mali destek sağlandığını anımsattı.
     Ajans tarafından 2012 yılında Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Teknik Destek Programları uygulandığını hatırlatan Yılmaz, bu kapsamda bölgede toplam 27 projeye mali destek sağlandığını kaydetti.
    
     -Yeni destek 26 Aralıkta ilan edilecek-
    
     Ajansın 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında mali destek programları 26 Aralık 2012 tarihinde ilan ederek proje başvurusu kabullerine başlayacağını bildiren Yılmaz, şunları söyledi:
     Söz konusu programlar kapsamında, KOBİlere yönelik stratejik sektörlerde ve bölgemiz için rekabette öncü sektörlerde yapılacak yatırımların desteklenmesi hedeflenirken, kar amacı gütmeyen kurumlara için tarıma yönelik alt yapının ve insan kaynaklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Programlar kapsamında KOBİlere 15 milyon lira kar amacı gütmeyen kurumlara 5 milyon lira kaynak aktarımı planlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde ajans tarafından mali destek programlarına ilişkin bölgemiz il ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri düzenlenecektir. Toplantı ve eğitimlere katılmak isteyen potansiyel başvuru sahipleri ajans web sitesi üzerinden süreci takip edebilirler. Programlara ilişkin detayları içeren Başvuru Rehberi programının ilanını müteakip ajans web sitesinden ve ajans hizmet merkezlerinden temin edilebilecektir.
     Toplantıya, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ve diğer üyeler katıldı.
    
     Muhabir : Özcan Güney / Ömer Sarı / İsmail İçer
<< Önceki Haber ORAN Yönetim Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER