Orduda 3 bin 210 işletmeye işletme

Orduda 3 bin 210 işletmeye işletme kayıt belgesi verildi


ORDU (A.A) - Orduda 3 bin 210 işletmeye işletme kayıt belgesi verildiği bildirildi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 5996 sayı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu gereği onaya tabi işletmelerin faaliyete geçmeden önce işletme kayıtlarını yaptırmalarının zorunlu olduğu belirtildi.
     Açıklamada, gıda işletmelerine kanun kapsamında verilen işletme kayıt ve onay belgelerinin alınmasının, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından ilgili mevzuata göre verilen izin veya ruhsatların alınmasını ortadan kaldırmayacağı ifade edilerek şunlar kaydedildi:
     17 Aralık 2011 tarihinden önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 2013 yılı sonuna kadar kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadırlar. Bunların dışında kalan iş yerleri ise işletme kayıt belgelerini alarak faaliyetlerini sürdürmek zorundadırlar. Müdürlüğümüze işletme kaydını yaptırmadan faaliyet gösteren 5996 sayılı kanunun 41. maddesi gereğince, gıda üretimi yapan iş yerlerine 2 bin 560 lira depo, perakende ve toplu tüketim yapan işletmelere ise bin 279 lira idari para cezası uygulanacaktır. Bu kapsamda şuanda ilimizde 3 bin 210 işletmeye işletme kayıt belgesi verilmiştir.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Orduda 3 bin 210 işletmeye işletme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER