Orduda gondol yüzdürülecek

Orduda gondol yüzdürülecek


ORDU (A.A) - Ordu Belediyesi, kent merkezinden geçen Civil Deresi üzerinde görsel bir zenginlik oluşturmak amacıyla gondol yüzdüreceğini bildirdi.
     Belediye Başkanı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, Civil Deresinde sürdürülen çalışmalar kapsamında görsel bir zenginlik oluşturmayı planladıklarını belirtti.
     Gazi Köprüsü ile karayolu üzerinde bulunan köprü arasında bulunan suyun derinliği yeterli olduğu takdirde gondol gezdirmeyi düşündüklerini ifade eden Torun, şunları kaydetti:
     Civil Deresi içerisinde bir alan düzenlemesi yapacağız. Suyu ortadan doygun bir şekilde akıtacağız. Kenarda elden geçen bölgeler yeşil alan olarak düzenlenecek. Duvarlar ise rölyeflerle kaplanacak. Eskişehirdeki Porsuk çayı gibi, Orduda Bülbül deresinden sonra burası da bir rekreasyon alanı olacak. Derenin alt kotlarında, suyun durağan aktığı yerlerde, suyun derinliği yeterli olursa orada da gondol gezdirmeyi düşünüyoruz. Üst kesimlerde kottan dolayı çok mümkün değil, ancak alt taraflarda bu durum mümkün. Bu çalışmayı da arkadaşlarımız sürdürüyorlar. Bu çalışma ile Civil deremizi de düzenleyerek Ordu turizmine kazandıracağız.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda gondol yüzdürülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER