Ordu Arıcılar Birliği, Dünya Arıcılar Birliğine

Ordu Arıcılar Birliği, Dünya Arıcılar Birliğine üye oldu -Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Aydın: Ordu Arıcılar Birliğinin Dünya Arıcılar Birliğine üye olmasıyla Türkiyenin buradaki oy sayısı 19a yükselmiş oldu


ORDU (A.A) - Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, birlik olarak Dünya Arıcılar Birliğine üye olduklarını bildirdi.
     Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu Arıcılar Birliğinin Dünya Arıcılar Birliğine üye olarak önemli bir adım attığını kaydetti.
     Dünya Arıcılar Birliği Başkanlık seçimleri sırasında Ordudan 3 kişinin oy kullanma hakkının olacağını ifade eden Aydın, Ordu Arıcılar Birliğinin Dünya Arıcılar Birliğine üye olmasıyla Türkiyenin buradaki oy sayısı da 19a yükselmiş oldu dedi.
     Daha önce Muğla Arıcılar Birliğinin de üyeliğinin söz konusu olduğunu kaydeden Aydın, şöyle devam etti:
     Bir çok defa Ordu Arıcılar Birliği olarak Dünya Arıcılar Birliğine üye olmak istemiş ancak bir türlü olamamıştık. Son girişimlerimizde başarılı olarak Dünya Arıcılar Birliğine üye olduk. Bu üyelik bizim için son derece önemli. Çünkü Dünya Arıcılar Birliği Başkanlık seçimlerinde 3 oy kullanma hakkımız oldu. Daha önce Muğladaki arıcılar birliğimiz buraya üye olmuştu. 3 oy kullanma hakları da onların vardı. Türkiyenin zaten 13 oy kullanma hakkı bulunuyordu. Bu iki birliğin de eklenmesiyle birlikte toplamda 19 oy kullanma hakkımız oldu. Bu Türkiye için son derece önemli. Artık dünya ile Orduda özdeşleşmiş ve kucaklaşmış oldu. Artık bizlerde onların bilgilerinden, teknolojisinden ve tecrübesinden faydalanacağız. Bu üyeliğin bütün arıcılara artısı olacaktır. Hepimize hayırlı olsun.
     Aydın, bu yıl içerisinde yapılacak dünya arıcılar birliği başkanlık seçimlerinde Türkiyenin başkan adayı çıkarmayacağını, ancak 2015de Türkiyenin bir aday çıkarabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ordu Arıcılar Birliği, Dünya Arıcılar Birliğine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER