Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam: Bu yıl Kurban Bayramında ilimizde 10 bin adet büyükbaş, 4 bin 500 adet küçükbaş hayvan kesileceği öngörülmekte


ORDU (A.A) - Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Bu yıl kurban bayramında ilimizde tahmini olarak 10 bin adet büyükbaş, 4 bin 500 adet küçükbaş hayvan kesileceği öngörülmekte dedi.
     Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı için Orduda kurbanlık hayvan sıkıntısının olmadığını belirtti.
     Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Orduda yaklaşık 125 bin adet büyükbaş, 86 bin adet küçükbaş hayvan bulunduğunu anlatan Sağlam, şunları kaydetti:
     Toplam büyükbaş hayvan varlığı içinde yaklaşık olarak 30 bin 118i kurbanlık olarak satışa sunulmaya elverişli. Küçükbaş hayvanlardan yaklaşık 20 bin tanesi kurbanlık olarak pazarda yerini alabilecek. İl genelinde bin 129 yetiştiricimizde 10 ile 50 arası, 26 yetiştiricimizde 50 ile 100 arası, iki yetiştiricimizde ise 100 ile 200 adet arası kurbanlık olabilecek besi sığırı bulunmakta. Bu yıl Kurban Bayramında ilimizde 10 bin adet büyükbaş, 4 bin 500 adet küçükbaş hayvan kesileceği öngörülmekte. 2012 yılında Trakya bölgesine sevk için başvuru yapmış 24 üreticimize ait 310 adet büyükbaş, 810 adet küçükbaş hayvan bulunmakta.
     Hayvan pazarlarının sorunsuz bir şekilde hizmette olacağını ifade eden Sağlam, Tüm ilçelerimizde hayvan pazar ve park yeri olmakla birlikte merkez ilçemiz Eskipazar köyünde hayvan pazarımız kurulmakta ve çarşamba günleri yaklaşık 200 adet hayvan kapasitesi ile hizmet vermekte diye konuştu.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER