Ordu Valisi Düzgün: Dünyada ve özellikle

Ordu Valisi Düzgün: Dünyada ve özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu bölgede önemli olayların yaşandığı 2012 yılını geride bırakırken, bu yılın ilimiz için huzurlu, güvenli ve başarılı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, dünyada ve özellikle Türkiyenin de içinde bulunduğu bölgede önemli olayların yaşandığı 2012 yılı geride bırakılırken, bu yılın Ordu için huzurlu, güvenli ve başarılı bir yıl olduğunun söylenebileceğini bildirdi.
     Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılını değerlendirerek başta komşu ülkeler olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin 2012 yılını ekonomik kriz, işsizlik ve iç çatışma gibi sorunlarla geçirdiğini ve Türkiyenin 2012 yılında da büyümesini devam ettirdiğini belirtti.
     2012 yılının, Türkiyenin yakalamış olduğu gelişme trendini hazmedemeyen bazı dış mihrakların desteklediği bölücü ve yasa dışı terör örgütlerine büyük darbelerin indirildiği, toplumsal huzur ve barışın sağlanması yönünde önemli adımların atıldığı bir yıl olduğunu kaydeden Düzgün, Dünyada ve özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu bölgede önemli olayların yaşandığı 2012 yılını geride bırakırken, bu yılın ilimiz için huzurlu, güvenli ve başarılı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz ifadelerini kullandı.
    
     -Ordunun projeleri-
    
     Düzgün, halkın uzun yıllardır beklediği Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı, Karadeniz-Akdeniz Yolu ve Ünye Çevre Yolu projeleri programlarına uygun bir şekilde hız kesmeden devam ettiğini, Ordu Çevre Yolu inşaatına başlandığını, köylerin yol ve içme suyu ihtiyaçlarına yönelik pek çok çalışma yapıldığını bildirdi.
     Vali Düzgün, şöyle devam etti:
     İlimizde turizmin gelişmesi adına önemsediğimiz Fındık ve Çikolata Park, Botanik Bahçesi projesi, Çambaşı Kayak Merkez projesi gibi önemli projelerin yapımına başlanmış, yeni oteller, yeni turizm yolları açılmış, kültür varlıklarının restorasyonu ve arkeolojik alanlarımızın ortaya çıkarılması adına önemli çalışmalar yürütülmüş, ilimizin tanıtımı adına çok sayıda seyahat acentası, büyük elçi ilimize davet edilmiştir. Turizm fuarlarına katılım sağlanmış, ilimizde bölgesel nitelikte ilk defa kitap fuarı düzenlenmiş, Devlet Tiyatrosu açılmış, kültür, sanat ve spor alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde birçok organizasyona ev sahipliği yapılmıştır. Pek çok modern yeni okul binası yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş, tarımsal ürün çeşitliliğini geliştirmeye yönelik kesme çiçekçilik, kivi, arı ürünleri gibi çok sayıda proje hayata geçirilmiştir. İstihdamın artırılmasına yönelik yeni kurslar ile işletme ve iş yerlerinin açılmasına yönelik birçok teşvik ve hizmetler, sosyal hizmetler alanında ihtiyaç duyulan kadın konukevi, sevgi evi, çocuk evi, toplumsal rehabilitasyon merkezi gibi burada ismini dahi sayamadığım birçok önemli proje 2012 yılında gerçekleşmiştir.
     2012 yılının muhasebesini yaparken, 2013 yılının en iyi ve başarılı bir şekilde geçmesi için hangi adımların atılması gerektiğini düşünmek, zamanımızı, enerjimizi ve potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendirmek durumundayız ifadesini kullanan Düzgün, yeni yılın tüm insanlığa huzur, sağlık, mutluluk ve hayırlar getirmesini diledi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Valisi Düzgün: Dünyada ve özellikle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER