Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi -Gaziantepte beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki Ökkeş Öztürkün organları Adanada 3 kişiye nakledildi


ADANA (A.A) - Gaziantepte beyin ölümü gerçekleşen 73 yaşındaki Ökkeş Öztürkün organları Adanada 3 kişiye hayat verdi.
     Geçirdiği rahatsızlık sonucu Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine kaldırılan ve yapılan müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşen Öztürkün organları ailesi tarafından bağışlandı.
     Bunun üzerine Öztürkten alınan böbrekler, Başkent Üniversitesi Adana Hastanesinde Ülkü Kaya (35) ve Kezban Merdaneye (44), karaciğeri ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde Sefer Torosa (50) nakledildi.
     Kayanın annesi Güzide Kaya, kızının 12 yaşından beri diyalize girdiğini ve 8 yıldır tedavi için İskenderundan Adanaya geldiklerini anlattı.
     Nakil için çok beklediklerini ifade eden Kaya, nakil haberini duyunca çok sevindiklerini dile getirdi. Baba Selahattin Kaya ise çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, vefat eden Ökkeş Öztürkün ailesiyle tanışmak istediğini söyledi.
     Ülkü Kaya da annesinin elinden tutarak, "Yeniden doğdum, yeniden yaşama bağlandım. Yaşamak çok güzel" diye konuştu.
     Kezban Merdanenin kızı Elif Merdane ise kendisinin de organlarını bağışlamak istediğini kaydetti. Organ bağışı yapan hasta yakınlarının hayat kurtardıklarını dile getiren Merdane, "Bize hayatın yanı sıra inanılmayacak kadar mutluluk verdiler. Hiçbir şey beni bu kadar mutlu edemezdi" diye konuştu.
     Ameliyata katılan Prof. Dr. Sedat Yıldırım da insanların halen organ bağışı konusunda korku yaşadığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun belli şartlara uyulduğu takdirde organ bağışının caiz olduğunu bildirdiğini hatırlattı.
     Organ bağışı yapılırken arada bir para alışverişinin olmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, organ bağışı için vefat eden kişinin yakınlarının mutlaka rızasının alınması gerektiğini bildirdi.
     Yıldırım, iki hastanın da sağlık durumlarının iyiye gittiğini sözlerine ekledi.
     Bu arada, karaciğer nakli olan Torosun da sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Demirci / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER