Orhanelide polislere uygulamalı savunma eğitimi

Orhanelide polislere uygulamalı savunma eğitimi


BURSA (A.A) - Bursanın Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde çalışan polis memurları, olaylara nasıl müdahale edeceklerini uygulamalı olarak öğreniyor. 3 hafta süren teorik eğitimin ardından polislere bıçaklı ve silahlı bir saldırganlara nasıl müdahale edileceği gösterildi.
     Orhaneli Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tatbikatta bir kişinin bıçakla büfeyi soyması ve ardından polisin müdahalesi canlandırıldı.
     Elinde bıçak bulunan temsili hırsız, Mağdurum ben, iş bulamıyorum, mağdurum, bu yüzden hırsızlık yaptım, yaklaşmayın diye bağırdı. Ekipler, hırsızı önce ikna ederek etkisiz hale getirmeye çalıştı. Polislerin ikna çabasının ardından yere yatırılan kişi kelepçelenerek gözaltına alındı.
     İlçe Emniyet Amiri Habib Arslan, uygulamalı eğitimlerin yaşanan olaylarla birebir aynı olmasına özen gösterdiklerini ifade ederek, "Bu eğitimleri ciddiye alıyoruz. Tatbikatlarında birebir aynı olması gerekir. Yoksa bizlere çok faydası olmaz. Arkadaşlarımız da bunun bilincine vararak eğitim alıyorlar." dedi.
    
     Muhabir: Ali Kahrıman / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Orhanelide polislere uygulamalı savunma eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER