Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Edirnede: -Bu sene bakanlığımızın gözü Edirnede, Trakyada olacak (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bu sene bakanlığımızın gözü Edirnede, Trakyada olacak dedi.
     Eroğlu, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, Ergene Şafak Harekatının en önemli adımı olan atık su arıtma tesisinin ilkinin temelini verdikleri söz üzerine Uzunköprüde attıklarını söyledi.
     Tesisin açılış tarihini unutulmaması için özel olarak seçtiklerini ifade eden Eroğlu, İnşallah 11.12.2013 tarihinde, saat 14ü 15 geçeye kadar bu tesis bitecek. Akabinde bu sene bakanlığımızın gözü Edirnede, Trakyada olacak. Bir daha ki gelişe de Keşanda...Çevre ve Orman Bakanı iken büyük destek vermiştik, Keşan Katı Atık Birliğinin katı atık projesi bitti. Milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla onun açılışını yapacağız diye konuştu.
     Eroğlu, yakında diğer atık su arıtma tesislerinin de temellerinin atılacağını, dere ıslahlarının başladığını, yatırımlarda hızlı bir şekilde temel atma ve açılış merasimlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.
     Toplantıda yapılacak sunumlarla ilgili görüş belirtenlerin önerilerinin değerlendirileceğini dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
     Zaten biz tenkite, tavsiyeye açığız. 3T prensibimiz var, tenkit, tavsiye, teklif... 3T prensibine her zaman sadığız. Maksadımız Edirneye bir şeyler yapmaktır. Edirnede en azından tarihe geçecek birtakım hizmetleri sunmaktır. Edirne, hakikaten bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. O bakımdan inşallah bu yatırımlar Edirnemize hayırlı olur, faydalı olur diyorum.
     Toplantıya Edirne Valisi Hasan Duruer, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, kurum müdürleri ve çalışanları katıldı.
     Bakan Eroğlu, toplantının ardından Edirneden ayrıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER