Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bursada: -Biz Uludağı gerçekten dünya, kongre, sağlık ve kış turizmine açmak istiyoruz. Bu bakımından maalesef bazı planlarımız hala yargıya takıldı, bekliyor -Yargı mensuplarına bir çağrıda bu


BURSA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağla ilgili, Biz orayı gerçekten dünya, kongre, sağlık ve kış turizmine açmak istiyoruz. Bu bakımından maalesef bazı planlarımız hala yargıya takıldı, bekliyor. Yargı mensuplarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biz zamanla yarışıyoruz, vaktimiz çok kıymetli. Dolayısıyla bunlar bir an önce neticelenirse bizde her şey hazır dedi.
     Eroğlu, Crowne Plaza Otelde, bakanlığının, üç gün sürecek olan değerlendirme toplantısının açılışına katıldı.
     Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Bursa Valisi Şahabettin Harputu makamında ziyaret eden Eroğluna, bakanlık müsteşar yardımcısı Mustafa Eldemir, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi ve Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş eşlik etti.
     Bursaya ayrı bir gönül bağının olduğunu dile getiren Eroğlu, üniversitede okurken ilk stajını bu kentte yaptığını ifade etti.
     Eroğlu, Bursanın kestane ve su şehri olduğunu hatırlatarak, Bugün de bu vesileyle 100 bin adet kestane fidanını toprakla buluşturmak için, böyle bir çalışma yapmak için geldik dedi.
     Uludağla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Eroğlu, Uludağı bir dönüşüme tabi tutmak istediklerini bildirerek, şunları kaydetti:
     Bu mevzuda bütün kurumların katılımıyla örnek bir imar planı hazırladık. Fakat her nasılsa her hazırladığımız plana bir itiraz var. Bekliyor, süre kaybı oluyor. Yıktığımız otellerin yerine muhteşem, dünyada örnek olacak butik oteller inşa edilecek. Biz hatta kendi kurumumuza ait binaları bile yıktık, DSİye ait bir binayı tarumar ettik. Biz orayı gerçekten dünya, kongre, sağlık ve kış turizmine açmak istiyoruz. Oradaki imkanları yeterli görmüyoruz. Bu bakımından maalesef bazı planlarımız hala yargıya takıldı, bekliyor. Yargı mensuplarına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Biz zamanla yarışıyoruz, vaktimiz çok kıymetli. Dolayısıyla bunlar bir an önce neticelenirse bizde her şey hazır.
    
     -Uludağ için büyük düşünüyoruz. Orada derme çatma binalar olmaz-
    
     Bakanlık olarak Uludağdaki Sarıalanla ilgili bir çalışmaların yapıldığını aktaran Eroğlu, bu yaz mevsiminde oradaki derme çatma yerleri tamamen kaldıracaklarını ve bölgeyi tabiatla uyumlu hale getireceklerini belirterek, şöyle devam etti:
     Oraya, zarif, kibar, iki katlı konaklama tesisleri kuracağız. Bakanlık olarak biz bunu yapıyoruz. Parası hazır. İmar planlarını bekliyorduk. Şu anda o da çözüldü. Onun işletmesini hemen yapıyoruz. Yargı ve planlamayla ilgili problem vardı. Problemleri Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştük. İnşallah bu sene çok güzel, zarif, muhteşem bir Sarıalan yapacağız. Uludağ için büyük düşünüyoruz. Orada derme çatma binalar olmaz. Gözü tırmalayan tesisler olamaz. Dolayısıyla orayı, dünyaya örnek bir tesis olarak hazırladık. Sarıalan bölgesindeki çalışmalara bu yıl başlıyoruz. İkinci Bölgedeki problemlerimiz aşağı yukarı çözüldü. Geri kalan Birinci Bölgede esas problem. Maalesef imar planı yargıda bekliyor. İmar planında herhangi bir problem yok. Herkesin iştirak ettiği çok mükemmel bir plan. İnşallah Danıştay 6. Dairesi kısa zamanda kararını vererek önümüzü açacaktır. Kendileri gelip, Uludağdaki mevcut hali, bir de bizim planladığımız şekle bakarlarsa aradaki farkı göreceklerdir. Maksadımız ve niyetimiz halistir.
    
    
     -Bursaya 46 yeni yatırım-
    
     Bursaya müjde vermek için geldiklerini ve bu sene 46 yeni yatırım yapacaklarını ifade eden Eroğlu, Bursaya 46 müjdeyle geldik. Toplam maliyeti 558 milyon lira. 46 müjdenin 33ü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne (DSİ) ait, toplam yatırımı da 543 milyon 600 bin lira. Orman Genel Müdürlüğümüzün 5 tane müjdesi var. Doğa Koruma ve Parklar Genel Müdürlüğümüzün 7, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün de 1 tane müjdesi var. DSİnin yapacağı tesislerle takriben 350 bin dekar arazi sulama yapılacak ve 45 milyon metreküp ilçelere içme suyu olarak verilecek şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından Harput, Eroğluna çini bir tabak hediye etti.
     Eroğlu, daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi Heykeldeki Tarihi Belediye Binasındaki makamında makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER