Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Manisada yatırımlarımızla adeta destan yazacağız, 2012-2013 yılını Manisada yatırım yılı ilan ediyoruz -Eroğlu, Gördes Barajının zamanında bitirilip bitirilemeyeceği konusunda girdiği iddiad


MANİSA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Manisada yatırımlarımızla adeta destan yazacağız, 2012-2013 yılını Manisada yatırım yılı ilan ediyoruz dedi.
     Eroğlu, toplu temel atma ve açılış programları için geldiği Manisada, Vali Halil İbrahim Daşözü makamında ziyaret etti.
     Ziyarette yaptığı konuşmada, Manisanın AK Parti hükümetleri döneminde nin en çok yatırım yaptığı illerinin başında geldiğini belirten Eroğlu, bakanlığının da Manisaya özel bir önem verdiğini söyledi.
     Eroğlu, Manisada bugün 6 tesisin temelini atacaklarını dile getiren Eroğlu, Akhisar Gördes Sol Sahil Sulaması, Kulu Çelengöz Göleti, Kula Bebekli Göleti, Selendi Ayanlar Göleti, Kırkağaç Aydınlı Göleti ve Alaşehir Kavaklı Göletinin temelini atacağız. Temelini attığımız yatırımları aynı tarihte açılacağını söylüyoruz. İnşallah bunları da zamanında yetiştireceğiz. Gördes Barajını 30 Kasım 2012 tarihinde bitireceğiz demiştik, söylediğimiz tarihten önce bitirdik diye konuştu.
     Halka hizmeti bir ibadet olarak gördüklerini ifade eden Veysel Eroğlu, şunları söyledi:
     AK Parti döneminde 2 milyar 862 milyon 399 lira yatırım yaptık, bu seneki yatırımlarla birlikte bunu 3,5-4 milyar liraya yükselteceğiz. Geçen yılı sonuna kadar 25 derenin ıslahını yaptık. Yeraltı sularının ıslahı ile ilgili daha önceden DSİ çalışıyordu, şimdi biz bunu para aktararak il özel idarelerine yetki veriyoruz. Manisa İl Özel İdaresine yer altı sularının modernize edilmesi ve sulamada kullanılması için 4,4 milyar lira kaynak ayırdık. İzmirde söz vermiştik, 1000 Günde 1000 Gölet Projesi kapsamında Manisaya 40 adet gölet ve sulama projesi yapacağımızı söylemiştik. Bunun 8ini 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Biz Manisada yatırımlarımızla adeta destan yazacağız. 2012-2013 yılını Manisada yatırım yılı ilan ediyoruz.
     Bakan Eroğlu, Manisada ayrıca 807 bin 900 dekar alanı ağaçlandırdıklarını, 29 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, 127 bin dekar alanı da ağaçlandırmak için projelendirdiklerini kaydetti.
    
     -Gediz Nehrinin temizlenmesi-
    
     Gediz Nehrinde taşkınların yaşandığına işaret eden Eroğlu, Vali Daşöze bu sıkıntının giderilmesi için proje hazırlanması talimatı vererek, çalışmalara bakanlık olarak maddi destek vereceklerini dile getirdi.
     Bakan Eroğlu, Manisanın, Gediz Nehrinin de kirlenmesine yol açan katı atık bertaraf ve atık su arıtma tesisi bulunmaması gibi iki önemli sorunu bulunduğunu da dile getirerek, şöyle devam etti:
     Bu sorunların yerel yönetim tarafından giderilmesi gerekiyor. Bazı belediyeler, bu tür yatırımlara yeterince önem vermiyor. Manisa ve Salihli belediyelerine bu sorunların giderilmesi için müdahil olacağız ve belediyelere çeşitli yaptırımlar uygulayacağız. Belediyelerin bu yatırımları yapmaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ceza kesme yetkisi var. Onu ilgili bakanımızla değerlendireceğiz. Maksadımız Gedizi tertemiz yapmak. Onun için hep beraber çalışacağız. A planı olmuyorsa, bizim B planımız var. Gerektiğinde onu da devreye sokacağız.
     Spil Dağı Milli Parkının turizme kazandırılması projesine de değinen Eroğlu, Spil Dağı Manisaya yeter. Manisayı bütün dünyaya tanıtacağız. İnşallah buraya hasta gelen sağlam gidecek. Bu projenin alt yapı çalışmaları için para ayırdık dedi.
     Bakan Eroğlu, gazetecilerin Alaşehir ilçesindeki jetotermal patlamalarına ilişkin sorusuna karşılık olarak ise Uzmanlar bu konuda çalışıyor, Bu doğal bir tabiat hadisesi. Bunu da takip ediyoruz. Daha önce Ispartada böyle bir hadise olmuştu. Bu olayı da yakından takip ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -İddiadan kazandığı gömleği bağışladı-
    
     Öte yandan, Bakan Eroğlunun valiliği ziyaretinde hazır bulunan Türkiye Sulama Birlikleri Kooperatif Başkanı Halis Uysal, daha önce Gördes Barajının zamanında bitirilip bitirilemeyeceği konusunda Bakan Eroğlu ile iddiaya girdiklerini ve kendisinin iddiayı kaybettiğini belirterek, Eroğluna aldığı gömleği verdi.
     Bakan Eroğlu da gömleği alarak ihtiyaç sahibi bir öğrenciye vermesi içi Vali Daşöze verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Medat Şenay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER