Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Türkiyede ekonomik istikrar varsa bunu siyasi istikrara borçluyuz. Siyasi iktidar olmadan ekonomik istikrar olmaz -Başbakanımıza öyle bir karşılama yapacaksınız ki Kılıçdaroğluna şamar


RİZE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyede ekonomik istikrar varsa bunu siyasi istikrara borçluyuz. Siyasi iktidar olmadan ekonomik istikrar olmaz.
     Eroğlu, AK Parti Rize İl Teşkilatını ziyaret öncesi esnaflarla kısa süre sohbet etti.
     Ardından partiyi ziyaret eden Eroğlu, parti üyesi İsmail Erdoğan ile sohbetinde arıcı olduğunu öğrenince arıcılara tem destek verdiklerini belirtti. Erdoğan, Bakan Eroğluna Arılarımız ölüyor. Biraz da arı verin diyerek arı istedi.
     Eroğlu, İl Başkanı Hikmet Ayar ile bir süre görüştükten sonra partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatlarının övgüye değer çalışmalar yürüttüğünü belirterek, şunları söyledi:
     Bu çalışmalarla daha da güçlü oluyoruz. Teşkilatlar gönüllülük esasına göre çalışan kuruluşlardır. Türkiyede ekonomik istikrar varsa bunu siyasi istikrara borçluyuz. Siyasi iktidar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Türkiye koalisyon hükümetleri döneminde her zaman başarısızlık elde etmiştir. Artık şimdi dünyada destanlar yazıyoruz. Başbakanımız dünyayı geziyor. Bir Asyada, bir Avrupada, bir Amerikada. Bize paradan altı sıfır atamazlar dediler, yayınlanan raporla dünyada parasına en çok güvenen ülkeler arasında ilk dörde giriyoruz. Nereden nereye- İtibarımız her alanda arttı. IMFye olan borcumuz nedeniyle boynumuz bükük geziyorduk. İMFye 23 milyar dolar borçtan 400 milyon dolar borcumuz kaldı ve bunu da Mayıs ayında bitiriyoruz. Bundan güzeli IMF Türkiyeden 5 milyar dolar borç istedi. Neticede Merkez Bankasının kasası dolu, yatırımlar yapılıyor, Türkiyede destan yazılıyor.
     Geçmişte DSİde üç yılda dokuz tesis tamamlanırken, kendilerinin yılda 300 tesis tamamladığını vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:
     Tesisleri Başbakanımızdan açmasını isteyince listeyi görünce, Veysel Hoca bunları ben açmaya gelsem, başka iş yapmamam lazım dedi. Nasıl yapmamız gerektiğini sorunca Ben temel atmaya gelmem nitekim dünyanın en büyük barajlarından ilk üçe giren Yusufeli Barajının temelini atmaya gelmedi. 10 trilyondan küçük tesislerin açılışını yapmam. 10 trilyondan büyüklerin listesini çıkar. Bunları da topluca açılış yapalım dedi. Nitekim 2010 yılında 110, 2011 yılında 111, 2012 yılında 112 dev tesisin topluca açılışını yaptık. Bize de 300 tane küçük tesis açılışı düşüyor. Onları biz de peyderpey açıyoruz. Neticede geçen yıl yaklaşık 400 civarında tesisi bitirdik. Hayal edilemeyecek kadar, yaklaşık 200 baraj bitirdik. 18 milyon alanı suladık. Türkiyenin bütün içme suyu sorununu kökünden çözüyoruz. Bu seneki hedefimiz ise büyük tesisleri açmak.
    
     -Başbakana coşkulu karşılama isteği-
    
     Türkiyede siyasi istikrar olmasaydı yapılan çalışmaların hiçbirinin tamamlanamayacağını vurgulayan Eroğlu, Siyasi istikrar olmazsa olmaz. Teşkilatlar kalpten çalışıyor. Özellikle Rize İl Başkanımız Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında alkışı hak ediyor. Rize inanıyorum ki seçimlerde de destan yazmaya devam edecektir dedi.
     Başbakanımız önümüzdeki günlerde Rizeye gelecek sözleri üzerine, İl Başkanı Hikmet Ayar, Biraz geç gelebilirdi ama Kılıçdaroğlu ille git demek istedi, sözleri üzerine Eroğlu, Başbakanımıza öyle bir karşılama yapacaksınız ki Kılıçdaroğluna şamar yerine geçecek şeklinde konuştu.
     Eroğlunun, Dünyada cenneti görmek isteyenlerin Rizeyi görmesi lazım sözlerinin slogan olarak kullanılmasını istemesi üzerine Belediye Başkanı Halil Bakırcı, sözü kendisinin sık sık kullandığını belirtti. Eroğlu, sözün patentinin kendisine ait olduğu şeklinde espri yaptı.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER