Orman yangınlarıyla mücadele

Orman yangınlarıyla mücadele -Manisada 20 köye 3 tonluk yangın söndürme ve sulama tankeri teslim edildi


MANİSA (A.A) - Manisada, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında il özel idaresi tarafından alınan 20 köy için satın alınan 3er tonluk yangın söndürme ve sulama tankerleri köy muhtarlarına teslim edildi.
     Manisa İl Özel İdaresinde, 20 adet yangın söndürme ve sulama tankerlerinin teslimi için düzenlenen törene, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ve Recai Berber, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İzmir 2. Bölge Orman Müdürü İbrahim Aydın, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ile köy muhtarları katıldı.
     AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, törende yaptığı konuşmada, il genelinde yaklaşık 680 köyün orman köyü konumunda olduğunu belirtti.
     İl özel idaresi tarafından bugüne kadar toplam 94 adet tanker satın alınarak, orman yangınlarına erken müdahale için köylere teslim edildiğini kaydeden Tanrıverdi, bunun tüm köylere yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
     Vali Daşöz de köylere dağıtılan tankerlerin orman yangınlarıyla mücadeleyi daha etkin kılacağını ifade ederek, il özel idaresinin bu yöndeki çalışmalarının süreceğini söyledi.
     İzmir 2. Bölge Orman Müdürü İbrahim Aydın ise 2012 yılında orman yangınlarıyla mücadele ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi aktardı.
     Törende, daha sonra satına alınan yangın söndürme ve sulama tankerleri köy muhtarlarına teslim edildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Orman yangınlarıyla mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER