Osmaniyede koruyucu aile programı

Osmaniyede koruyucu aile programı -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin: Türkiyenin 80. iliyiz ama koruyucu aile konusunda 81. sıradayız


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Türkiyenin 80. iliyiz ama koruyucu aile konusunda 81. sıradayız dedi.
     Şahin, katıldığı belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Osmaniyede koruyucu aile programı ve kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Koruyucu aile programı kapsamında Osmaniyede bir tane aile olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:
     Bakanlığımız, yuvalardan ziyade koruyucu aile programına önem veriyor. Genel manada, toplumdan dışlanmış çocukları aileler tercih etmiyor. Oysa çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları var. Şu anda çocuklarımıza hizmet veren 2 adet evimiz var. Her evde yaş ve cinsiyet gruplarına göre 6 çocuğumuz kalıyor. Üzülerek söylemek istiyorum ki, çocuklarımızın yaşadığı apartmanda kalan diğer aileler onları hiç ziyarete gitmemiş. Kapılarını dahi çalmamış. Çok acı. Bizim örf ve geleneğimiz bu değil. Koruyucu aile konusunda devletimizin yaş gruplarına göre desteği var. Burada çocukların yurtlarda değil bir aile ortamında yetişmesi hedefleniyor. Bizler 2 yaşından, 12 yaşına kadar olan çocuklarımızı koruyucu ailelerimize verebiliriz. Koruyucu aileye ihtiyacı olan, tespit ettiğimiz 12 çocuğumuz bulunuyor. Fakat maalesef bu konuya ilgi yok. Türkiyede bu konuda en son sıradayız. Türkiyenin 80. iliyiz ama koruyucu aile konusunda 81. sıradayız.
     Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortak projeler yapmaya devam edeceklerini ifade ederek Şahine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ümt Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Osmaniyede koruyucu aile programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER