Osmaniyede mahkumlara konferans verildi

Osmaniyede mahkumlara konferans verildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülere Yazar Ahmet Vehbi Vakkasoğlu tarafından "Çanakkale ve Peygamber Efendimiz" konulu konferans verildi.
     Vakkasoğlu, infaz kurumu konferans salonundaki konuşmasında, ırk ve bölge farklarını unutup Çanakkale ruhunun yeniden diriltilmesi gerektiğini söyledi.
     İnsanların ön yargılarını kırmaları gerektiğini ifade eden Vakkasoğlu, "Kimseye ön yargılı olmayalım. Çanakkale bize bu dersi veriyor. Değil birbirimize, düşmana, yabancıya nasıl davrandı dedelerimiz. Bu ülkede kim suç işliyorsa o suça hepimiz ortağız. İyilik kötülük hepsine ortağız. O zaman hepsinin sorumluluğunu duyacağız. İşte Çanakkalede dedelerimizin ruhu bu" diye konuştu.
     Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin ise Çanakkalede vatan sevgisi ile bu ülkeyi kurtaran, bu ülkeye hizmet eden insanların ruhunu biraz olsun yaşatabilmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Konferansın ardından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftasında Vakkasoğlunun "Çanakkalede Şahlananlar" isimli kitabı okuyarak katıldıkları sınavda dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Programın sonunda Kurum Müdürü Ertekin, Vakkasoğluna, çeşitli hediyeler verdi. Ertekin, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yeni bir okuma etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyede mahkumlara konferans verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER