Osmaniyeden kısa kısa

Osmaniyeden kısa kısa -Düziçinde kan bağışı kampanyası


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyenin Düziçi ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Cumhuriyet Meydanına kurulan çadırlarında ve Kızılay tırında, incelemede bulunarak kampanyaya destek veren vatandaşlara ve sponsorlara teşekkür etti.
     Kampanyaya destek olan kişi ve kuruluşlara Kaymakam Şengök, Emniyet Müdürü İbrahim Recber ve Türk Kızılayı Düziçi Şube Başkanı İlhami Gerek tarafından teşekkür plaketi verildi.
     "Düziçinin damarlarında ki kan ülkesi için akar" sloganı ile hazırlanan kampanyaya, Düziçi Belediyesi ve Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticileri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.
    
     -Kadirlide işyeri denetimleri
    
     Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Vergi Dairesi, Belediye Zabıta Ekipleri, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sağlık Gurup Başkanlığından oluşan ekipler, 197 kahvehane ve çay ocağını denetledi.
     Kurumlar tarafından ortaklaşa yapılan ve 1 ay süren denetimlerde sağlık, ruhsat, kimlik sorgusu, mali evrak ve sigortalı işçi konusunda denetimler yapıldı.
     Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, denetimi yapılan 197 iş yerinden 46sına 17 bin 960 lira idari para cezası verilirken, 4 iş yerinin ise mühürlendiği belirtildi.
     Denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildiren yetkililer, suç ve suçluyla mücadelenin ve Kadirli halkının huzur ve refahı için çalışmaların kararlılıkla süreceğini kaydetti.
    
     -Sumbas Kaymakamı Yosunkayanın köy ziyaretleri
    
     Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, yapılan yatırımları incelemek ve vatandaşların sorunlarını yerinde görmek üzere Akdam ve Köseli köyünde incelemelerde bulundu.
     Yosunkaya, Akdam Köyünü ziyaretinde Muhtar Hacı Osman Kadıoğlundan bilgiler aldıktan sonra, Akyar Mahallesinde yıllardır kullanılmayan ve atıl vaziyette bulunan eski okul binasında incelemelerde bulundu.
     Atıl vaziyetteki okul binasının bakım onarımdan geçirilerek vatandaşın hizmetine sunulması için gerekli çalışmanın başlatılmasını isteyen Yosunkaya, gerekli olan her türlü malzeme desteğinin sağlanacağını ifade etti.
     Köseli Köyüne giderek, Muhtar Ali Gödeoğlundan bilgiler alan Yosunkaya, mahallelerde devam eden yol çalışmalarını inceleyerek, "Yapılan yardım ve hizmetlerin yerinde kullanılıp kullanılmadığının takibi bizim görevimizdir. Vatandaşlarımızın daha iyi hizmetlerden yararlanması için gayretlerimiz devam edecektir" dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Menderes Özat / Tuğba Temir
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Osmaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER