Osmaniye Müftülüğünden 9 engelliye tekerlekli sandalye

Osmaniye Müftülüğünden 9 engelliye tekerlekli sandalye


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Müftülüğü tarafından, ihtiyaç sahibi 9 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.
     Müftü Ramazan Çortul, Karaoğlanoğlu Parkında Engelliler Derneklerini ziyaret ederek, 5 engelliye tekerlekli sandalye hediye etti. Çortul, daha önce de Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen programda ihtiyaç sahibi 4 engelliye daha tekerlekli sandalye hediye ettiklerini söyledi.
     Camiler ve din görelileri haftasında bu seneki ana temanın Cami ve engelliler olduğunu ifade eden Çortul, Camilerin hayatımızdaki fonksiyonu, değerleri ve Allah katındaki yeri belli. Ama oraya gelmek ve katılmak isteyen engellilerimizin önündeki engellerin kalkması için bu sene böyle bir kampanya başlattık. Engellilere engelsiz cami, sloganıyla hareket etmek suretiyle özellikle camide buluşmak isteyen hiçbir kardeşimizin camiye gelmesine engel olan bir durum kalmasın diye Diyanet İşleri Başkanlığımız böyle bir çabamız var diye konuştu.
     Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk ise Müftülükle ortak çalışma yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     İl Müftülüğü camilerin, engellilerinde ibadet edeceği şekilde nasıl düzenleneceği konusunda bizimle temasa geçtiler. Biz de ortak çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorduk. Ayrıca İl Müftülüğümüz tekerlekli sandalye vereceğini söyledi ve bunun engelliler derneğinin olduğu yerde verilmesinin daha anlamlı olacağını düşünerek burada ortak bir etkinlik yaptık. Engelliler konusunda duyarlı olan İl Müftümüz Ramazan Çortula teşekkür ediyoruz.
     Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler Engelliler Platformu tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Osmaniye Müftülüğünden 9 engelliye tekerlekli sandalye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER