Ot tipi yem şalgamı yetiştirilmesi

Ot tipi yem şalgamı yetiştirilmesi -Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irkın: Denemesini gerçekleştirdiğimiz ot tipi yem şalgamı, başarı ile yetiştirilmesi halinde çiftçimize büyük katkı sağlayacaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, denemesi gerçekleştirilen ot tipi yem şalgamının başarılı yetiştirilmesi halinde çiftçilere büyük katkı sağlanacağını bildirdi.
     Irkın, yaptığı yazılı açıklamada, hayvancılığın geliştirilmesi için çok önemli yem bitkileri üretimini geliştirmek ve ürün desenini çeşitlendirmek üzere Gümüşhanede daha önce yetiştiriciliği yapılmayan ot tipi yem şalgamı demonstrasyonu kurulduğunu belirtti. Irkın, şöyle devam etti:
     Bitkisel üretimi geliştirme bütçesinden alınan lenox tohumlarının ekimi, hayvancılık işletmelerimiz için en büyük kaba yem kaynağı olan silajlık mısırın, iklim şartları nedeniyle istenilen düzeyde yetiştirilemediği Köse ilçesinde gönüllü üreticiler tarafından gerçekleştirildi. Ekim yapılan tarlalar, üretim sezonu boyunca İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca kontrol edilerek, ilimiz iklim şartlarına adaptasyonu gözlemlenecektir.
     Gümüşhanede hayvancılığın çok önemli olduğunu vurgulayan Irkın, şunları kaydetti:
     Rasyonel bir hayvancılık yapabilmek için yem bitkisi üretiminin ve özellikle kaba yem ihtiyacının mutlaka düşük maliyetle giderilmesi gerektiği, ilimiz iklim şartlarının silajlık mısıra dahi izin vermediği dikkate alındığında, denemesini gerçekleştirdiğimiz ot tipi yem şalgamının başarı ile yetiştirilmesi halinde çiftçimize büyük katkılar sağlayacağını ve güzlük ekimle silaj yapılabilen yeni bir ürünün hayvancılık işletmelerimize kazandırılacaktır. Ot tipi yem şalgamı, sulu alanlarda dekara 10-15,5 ton yeşil ot veren, tek yıllık kışlık bir bitkidir. Yeşil olarak verildiği gibi silajı da yapılabilir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların iştahla yediği kaliteli bir yem bitkisidir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Ot tipi yem şalgamı yetiştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER