Otomobilin çarptığı köpeğe vatandaş sahip çıktı

Otomobilin çarptığı köpeğe vatandaş sahip çıktı


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde, bir otomobilin çarptığı köpeğe mahalle sakinleri ve belediye sahip çıktı.
     7 Mart Mahallesi Andırın Caddesinde yolun karşısına geçmeye çalışan köpeğe, sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle köpeğin ön sol ayağında ezilme ve açık yara meydana geldi.
     Bu sırada kazayı duyarak olay yerine gelen mahalle sakinleri, köpeğin yardımına koştu. Mahalle sakinlerinden Kadir Karakuş, köpeği kucağına alarak, belediye yetkililerine haber verdi. Belediye Veterineri Murat Traş ve ekibi tarafından cerrahi müdahale ile köpeğin ayağına dikiş atılarak, tedavisi yapıldı.
     Traş, kaza sonrası köpeği ön sol bilek bölgesinde açık yara olduğunu ve gerekli tıbbi müdahalede bulunduklarını belirterek, Köpeğe, cerrahi müdahalede bulunduk. Yarayı kapattık ve dikiş attık. Antibiyotik tedavisi uygulayarak yarasını sargıya aldık dedi.
     Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Kadirli Temsilcisi Şaziment Gümüşlü ise her canlı gibi küçük köpeğin de can taşıdığını belirterek, insanlardan daha duyarlı olmalarını istedi.
     Gümüşlü, duyarlılıklarından dolayı köpeğe sahip çıkan vatandaşlar ile belediye görevlilerine teşekkür etti.
     Adının Sarıkız olduğu öğrenilen köpek, tedavisinin ardından mahalle sakinlerine teslim edildi.
    
     Muhabir: Menderes Özat
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Otomobilin çarptığı köpeğe vatandaş sahip çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER