Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı -Saldırıda ağır yaralanan Başsavcı Murat Uzun, askeri helikopterle Elazığa sevk edildi


ELAZIĞ (A.A) - Evine giderken uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan Tuncelinin Ovacık ilçesi Cumhuriyet BaşsavcıMurat Uzun, askeri helikopterle Elazığa sevk edildi.
     Saldırının ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ovacık Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan Uzun, daha sonra çağrılan askeri helikopterle Elazığa gönderildi. Elazığ Asker Hastanesine getirilen Uzun, buradaki müdahalenin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.
     Elazığ Valisi Muammer Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ve İl Sağlık Müdürü Mübin Çetin Dağhan da hastaneye geldi.
     Bu arada, Ovacıkta olayla bağlantısı olabileceği değerlendirilen bazı kişiler ile olayda kullanıldığı tahmin edilen bir aracın güvenlik güçlerince arandığı bildirildi.
    
     -Valilikten açıklama-
    
     Tunceli Valiliğinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzunun saat 12.20 sıralarında adliye lojmanı girişinde bir el ateş edilerek başından yaralandığını belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:
     Yaralanan Cumhuriyet Savcımıza ilk sağlık müdahalesi Ovacık Hastanesinde yapılmıştır. Valiliğimizce sağlanan destekle yaralı savcımız, tedavisinin yapılması için saat 12.45 civarında Elazığ Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Olayın mahiyeti ile ilgili operasyon ve çalışmalar, ilimiz ve ilçemiz genelinde başlatılmış olup, gerekli çalışmalar devam etmektedir.
    
     Muhabir: Zeynel Abidin Çolak / Haydar Toprakçı / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER