Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Uzunun şehit edilmesi

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Uzunun şehit edilmesi -Kazandaki hakim ve savcılar, Başsavcı Uzun için anma töreni düzenledi (Fotoğraflı - Görüntülü)


ANKARA (A.A) - Tuncelinin Ovacık ilçesinde terör örgütünün silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ovacık BaşsavcıMurat Uzun için Kazan Adliyesi önünde bir tören düzenlendi.
     Adliye önünde yapılan törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Özkoç, Kazanda görev yapan avukatlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, adliye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
     Kaymakam Veysel Beyru, hakimlerin ve savcıların görevleri başında, adaleti en hızlı şekilde tecelli ettirmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştıklarını belirterek, Bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı gibi birlik ve beraberliğimizi de zedeleyemeyecektir. Bizler yine ülkemizin her yerinde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.
     Kazan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabiden, Türkiyenin birçok yerindeki adliyelerde cenazenin kaldırılacağı saatlerde bir anma etkinliği düzenleneceğini öğrenince kendilerinin de meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınamak amacıyla böyle bir tören düzenlediklerini söyledi.
     Son günlerde terör örgütünün eylemlerinin arttığına dikkat çeken Başsavcı Karabiden, Terör olaylarının son günlerde artması Türkiyedeki duyarlılığı da artırdı. Biz Türkiyedeki tüm adliye çalışanları olarak görevimizin başındayız. Bu nedenle öncelikle şehit olan başsavcı arkadaşımızı Allahtan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan halkının bütün terör olaylarını olduğu gibi bu saldırıyı da şiddetle kınadığını belirterek, saldırıların milli birliği asla bozamayacağını, Kazandaki bu törenini insanları kenetlendiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
     Anma töreni İlçe Müftüsü Halil Karagözün yaptığı dua ile sona erdi.
    
     Muhabir: Nuğman Göktaş / Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     İSTANBUL Terör saldırısı sonucu şehit olan Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun için anma töreni düzenlendi.
     Çağlayan Adliyesindeki törene İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Başsavcı Vekili Fikret Seçenin yanı sıra hakimler, savcılar, avukatlar, adliye personeli ve vatandaşlar katıldı.
     C Blok eksi 3. katta düzenlenen tören 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.
     Törende hakim ve savcıların cübbelerini giydikleri gözlemlendi
<< Önceki Haber Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Uzunun şehit edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER