Öz Ağaç İş

Öz Ağaç İş-e 2013 yılında 2500 yeni üye katıldı


KAYSERİ (A.A) - Hak İşe bağlı Öz Ağaç İş Sendikasına 2013 yılında 2 bin 500 kişinin kayıt olduğu bildirildi.
     Öz Ağaç İş Sendikası Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Adnan Kıyak, sektörlerindeki örgütsüz işyerlerini tespit ederek buralarda örgütlenme çalışmaları başlattıklarını belirterek, "Sektörün önde gelen firmalarından Kayseri Kilim Mobilya ve Çanakkale Doğtaş Mobilya işçileri sendikamıza katıldılar. Yaklaşık 2500 yeni üyemizle gücümüze güç kattık" dedi.
     Kıyak, 2013 yılını sendika olarak ülke genelinde örgütlenme yılı olarak belirlediklerini ve örgütsüz olan firmaları tespit ederek buralarda çalışmalar başlattıklarını hatırlattı.
     Kıyak, -Hangi sendika tarafından örgütlenmiş olursa olsun önemli olan işçilerin örgütlü bir sendika çatısı altına girmesidir. Öz Ağaç İş olarak örgütlü yerlerde çalışma yapmayı etik bulmuyoruz. Önemli olan örgütsüz olan işyerlerini sendika çatısı altına alarak bu tür yerlerde çalışan arkadaşlarımızı da sosyal güvence altına almaktır. Bu hedefle Türkiye genelinde örgütsüz işyerlerinde başlattığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Aramıza yeni katılan Kilim ve Doğtaş Mobilyaların işçilerine hoş geldiniz derken sendika olarak tüm üyelerimizde olduğu gibi buradaki üyelerimizin de her türlü sıkıntılarına koşarak daha huzurlu ve rahat bir ortamda çalışmalarını sağlamaktır" diye konuştu.
     Özağaç İş Sendikasının başka İstikbal Gurubu olmak üzere birçok marka firmalarda örgütlendiğini hatırlatan Kıyak, "Sendikamızın ana felsefesi çığırtkanlık yapmadan, sloganların şehvetine kapılmadan kimseyi ötekileştirmeden temsil ettiğimiz kitlelerin menfaatlerini imkanlar çerçevesinde ve hayale kapılmadan korumak ve geliştirmektir. Biz sendikaları daha iyi hak alabilmekte rakip olabileceğini ancak kesinlikle düşman olamayacağına inanan bir sendikayız. Biz Öz Ağaç İş Sendikası olarak ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz düsturu ile ulaşılmamış hakkını arayan kim varsa onlara ulaşmanın gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. Bu konuda gücümüz ve dayanağımız bizleri destekleyen ve bir aile olan üyelerimizdir" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER