Özel Sanko Okullarının başarısı

Özel Sanko Okullarının başarısı


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sanko Okullarının, SBSdeki başarısı ile adından söz ettirdiği bildirildi.
     Sanko Holdingten yapılan açıklamaya göre, SBS sonuçlarına göre, bu yıl açılan Anadolunun ilk ve tek Fen ve Teknoloji Lisesinin 491,187 kapanış puanı ile Sanko Okullarının ve Gaziantepin gururu olduğu ifade edildi.
     Açıklamada, bu yıl 20 öğrencinin alınacağı Fen ve Teknoloji Lisesinde fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının yanı sıra, genetik, mekatronik ve robotik laboratuvarları, bilim merkezi ve son teknolojiyle donatılan atölyeleri ile geleceğin bilim insanlarını yetiştireceği kaydedildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Fen ve Teknoloji Lisesini birincilikle kazanan öğrencinin puanı 497,187 iken, diğer öğrenciler Gaziantep sıralamasında ilk 50de yer aldı. Fen ve Teknoloji Lisesinin yanı sıra, Anadolu Lisesi statüsünde OYP puanına göre tercihle öğrenci alan Özel Sanko Koleji de büyük başarı gösterdi. Özel Sanko Kolejini kazanan 60 öğrencinin ortalaması 472 olurken, kapanış puanı 439,372 oldu. Liselerin başarısına paralel başarı gösteren Özel Sanko İlköğretim Okulundan mezun olan 72 öğrencinin tamamı bir orta öğretim kurumuna yerleşirken, SP puanına göre 2012 SBSde 453,62 puan ile Gaziantep birincisi oldu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Özel Sanko Okullarının başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER