Özhaseki, kongre merkezi hakkında bilgi aldı

Özhaseki, kongre merkezi hakkında bilgi aldı


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezine yapılacak olan Erciyes Kongre Merkezi kapsamında 3 ayrı mimarlık firmasından brifing aldı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre Başkanlık Toplantı Salonunda gerçekleşen brifinglere Başkan Özhasekinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesinden üst düzey yöneticiler ve teknik personel de katıldı.
     Sunumlardan ilki, Muum Mimarlık Firması yetkilileri Murat Aksu ve Umut İyigün tarafından yapıldı. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezinin Türkiyenin sayılı kayak merkezlerinden biri olma hedefi göz önünde bulundurularak bir proje hazırladıklarını belirten firma yetkilileri, projede Erciyesin fiziki özelliklerinin de göz önünde bulundurulduğunu söyledi.
     Erciyes Kongre Merkezinin kapasiteli bilgileri hakkında da bilgiler veren mimarlar, Türkiyedeki ve dünyadaki benzer kongre merkezlerinden örnekler sundu.
     Ardından İkikerebir firmasından mimar Kutlu İnanç Bal, Erciyes Kongre Merkezi için hazırladıkları projeyi Özhasekiye tanıttı.
     Mimar Bal da Türkiyedeki diğer kongre merkezlerinden örnekler sunarak slaytlar eşliğinde bir sunum yaptı. Sunumu dinleyen Özhaseki, hazırlanan projeyi inceledi.
     Son olarak Oba Mimarlık firması yetkilileri Erciyes Kongre Merkezi kapsamında hazırladıkları projeyi bir sunumla Özhasekiye tanıttı. Tasarımın ana kurgusunun Selçuklu mimarisi üzerine şekillendiğini belirten firma yetkilikleri, projenin ayrıntıları hakkında da Özhasekiye bilgiler verdi.
     Özhaseki, Oba Mimarlıktan aynı zamanda Kayseriye yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Köşkü kapsamında da bir brifing aldı. Firma yetkilileri projenin Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki ağa konaklarından esinlenerek hazırlandığını belirtti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Özhaseki, kongre merkezi hakkında bilgi aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER