Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Vanda

Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Vanda -Başbakan Şerif, TOKİ tarafından Kalecik köyünde yapılan afet konutlarında incelemelerde bulundu


VAN (A.A) - Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler herhangi iki ülke arasında yoktur, hatta birçok ülke, aramızdaki bu güzel ilişkiyi kıskanıyor da olabilir dedi.
     Vanda temaslarını sürdüren Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Kimse Yok Mu Derneğinin Eğitim Kompleksi ve Sosyal Tesislerinin temel atma törenine katıldıktan sonra Vali Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyetle Kalecik köyünde TOKİ tarafından yapılan afet konutlarında incelemelerde bulundu. Bir daireyi gezen Şerif, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Şerif, buradaki temaslarının ardından üniversite eğitimini Pakistanda tamamlayan TBMM Türkiye-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürkün il merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Pirgarip köyüne geçti. Köylülerce Türkiye ve Pakistan bayraklarıyla karşılanan Şerif, onuruna verilen yemeğe katıldı.
     Şerif, burada yaptığı konuşmada, 2005 yılında yaşadıkları büyük depremde on binlerce insanın hayatını kaybettiğini anımsatarak, daha sonra dünyanın en büyük sel felaketlerini yaşadıklarını söyledi.
     Şerif, milyonlarca insanın evsiz kaldığı bu iki büyük afetten hemen sonra Türkiyenin kendilerine yardım elini uzattığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Ne zaman bir problemle karşılaşsak her zaman ilk yardımımıza koşan ülke Türkiye oldu. Başbakan Erdoğan ailesiyle ziyaretimize geldi. Bazen acaba bizi bizden daha mı fazla düşünüyorlar diye düşünüyoruz. Bundan dolayı çok memnunuz dedi.
     Pakistanlıların, Türkiye gibi bir dostu olduğu için kendilerini şanslı hissettiklerini anlatan Şerif, Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler başka iki ülke arasında yoktur. Hatta birçok ülke, aramızdaki bu güzel ilişkiden dolayı kıskanıyor da olabilirler dedi.
     Şerif, konuşmasının sonunda, Yaşasın Pakistan-Türkiye dostluğu anlamına gelen Pak-Türk Dosti Zin Dabad sözlerini yemek sofrasında bulunanlara söyletti.
     Misafirlerine Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Urduca Hoş Geldiniz diye hitap eden AK Parti Milletvekili Kayatürk ise, doğup büyüdüğü baba ocağında önemli misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
     Yemekten sonra köyde düzenlenen yamaç gösterisini seyreden Şerif ve beraberindekiler, halk oyunları gösterisini izledi.
     Başbakan Şerif, Vali Karaloğlu, Kayatürk ve beraberindeki heyetle Pakistandan getirilen yardım paketlerini köylülere dağıttı.
     Şerif, köydeki programının ardından Ankaraya gitmek üzere Ferit Melen Havaalanına geçti.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Yahya Öylek
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şerif, Vanda Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER