Pankobirlikten Şeker Kanunu Tasarısındaki

Pankobirlikten Şeker Kanunu Tasarısındaki değişikliklere destek


KONYA (A.A) - Pankobirlik, Şeker Kanunu Tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
     Hükümet Tasarısı olarak TBMMye sevk edilen Şeker Kanunu Tasarısı ile ilgili Pankobirlikten yapılan açıklamada, Şeker Kanunundaki değişikliklerin yapılmasından yana olduklarını ancak değişecek kanunla pancar üreticilerinin üzülmemesi gerektiğini bildirdi.
     Açıklamada, Pankobirlik olarak biz sektörü ilgilendiren her düzenleme ve her çalışmada pozitif bir yaklaşım sergiledik ve her önümüze gelen meselede sürece olumlu katkı vermeye gayret ettik. Hazırlık çalışmaları geçtiğimiz yıl başlayan Şeker Kanunu Tasarısında da sürecin tamamında yapıcı tutumumuzu değiştirmedik ifadesi kullanıldı.
     Pankobirlik olarak tasarının birçok maddesinin arkasında olduklarının belirtildiği açıklamada; şunlar kaydedildi:
     Tasarıya verdiğimiz destek, bu tasarıda itiraz ettiğimiz hususlar olmadığı anlamına gelmiyor. Bizim tasarı ile ilgili itirazlarımızdan biri, tasarının hazırlanma süreci, diğeri içeriğindeki bazı maddeler olmak üzere iki husustadır. İnanıyoruz ki bu hususlar, milletimizin iradesinin temsil edildiği Meclisimizde yeniden değerlendirilecek ve hükümetimiz, bu tasarının sektörde yeni kaoslara başlangıç teşkil etmesine ve pancar üreticisinin mağdur olmasına izin vermeyecektir.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Pankobirlikten Şeker Kanunu Tasarısındaki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER