Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Laçiner: -Durum ya PKK içi bir hesaplaşmadır ya da başka bir devletin Türkiye ile MİT ile örgüt arasındaki görüşme arayışını, barış arayışını sabote etme çabasıdır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (COMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Pariste 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, Durum ya PKK içi bir hesaplaşmadır ya da başka bir devletin Türkiye ile MİT ile örgüt arasındaki görüşme arayışını, barış arayışını sabote etme çabasıdır dedi.
     Laçiner, rektörlük makamında düzenlediği toplantıda, bazı şeylerin tesadüf olabileceğini, ancak 3 kadının aynı anda katledilmiş olmasının insanların zihinlerinde çok farklı algılar oluşturabildiğini söyledi.
     İmralı ile görüşmelerdeki sürecin sabote edilmesinde de durumun çok güzel bir malzeme oluşturabildiğini belirten Laçiner, Nitekim PKK içerisinde de, PKK sempazitanı çevreler içerisinde de olaya tepki oldu. Ama sabotaj beklentisi olduğu için herkes duruma bir kredi açtı. Durum bir sabote etme çabasıdır denildi. Almanyada, Belçikada, Türkiyede ya da şurada burada yine bu infazlar devam ederse bu PKKyı rayından çıkarır, çok farklı bir yere taşır. PKKyı çok kanlı bir örgüt haline getirir. PKK İmralıyı tamamen silebilir. Abdullah Öcalan ile görüşmeyi falan artık önemsemiyoruz, hiç bir görüşme yapmayacağız diyerek son derece kanlı ve yok etmeye dönük bir istikamete yönelebilirler. Bu PKKyı rayından çıkarmak için çok iyi bir araçtır diye konuştu.
     Bazı çevrelerde Türkiyeye dönük şüphelerin seslendirildiğini ancak bunun çok doğru olmadığını, çünkü Türkiyenin böyle bir geleneği bulunmadığını anlatan Prof. Dr. Laçiner, Bugüne kadar Türkiyenin yurt dışında bir terör örgütü mensubunu veya başka milletten bir insanı, başka bir devlette infaz ettiğini görmüyoruz. Ermeni teröründe bile bunu görmüyoruz. Yani Türkiyenin geleneğinde böyle bir infaz şekli yok. Bu saatten sonra başladı dememiz içinde bir emare yok. Hele hele görüşmeleri gerçekleştiren MİTken. Milli İstihbarat Servisi, İmralı ile görüşme yaparken bu servisin başka bir ayağı gidip hem de Fransada böyle bir eylemi gerçekleştiremez ifadelerini kullandı.
     Bu konunun başka çevrelerce de derin devletin yapabileceği yönündeki açıklamaların da bulunduğunu bildiren Laçiner, şunları kaydetti:
     Türkiyede derin devlet, son dönemde, Ergenekon ve Balyoz davalarından sonra, Türkiyede bile işledikleri cinayetleri eline yüzüne bulaştırıyor. Hrant Dink ve Danıştay gibi cinayetlere baktığınızda eskiden olduğu gibi rahat cinayet işleyemediklerini görüyoruz. Dolayısıyla Parisin ortasında, binlerce kameranın gözetimi altında, zaten Fransız polisinin ve istihbarat servislerinin takip ettiği PKKnın önde gelen 3 tane ismini infaz etmek derin devletin boyunu aşar. Durum ya PKK içi bir hesaplaşmadır, ya da başka bir devletin Türkiye ile MİT ile örgüt arasındaki görüşme arayışını, barış arayışını sabote etme çabasıdır. Bu birçok devlet olabilir. Çünkü burada bir iki devlet ismi sayabilmek için yeterli done yok. Ama Türkiye PKK sorununu hallerse Orta Doğuda çok büyük bir rahatlama yaşanacaktır.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER