Pedaller Sarıkamış için dönüyor

Pedaller Sarıkamış için dönüyor -Sarıkamış Şehitlerini anmak için İstanbuldan yola çıkan bisikletliler, Sarıkamışa ulaştı


KARS (A.A) - Sarıkamış Şehitlerini anmak için İstanbuldan yola çıkan bisikletliler, Sarıkamışa ulaştı.
     İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği bisiklet turuna katılan bisikletliler, Sarıkamış Şehitliği önünde Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş tarafından karşılandı.
     Kaymakam Ermiş, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatında donarak şehit düşen 90 bin askeri bu yıl 98. kez andıklarını ifade ederek, Türkiyenin çeşitli illerinden çok sayıda kişinin şehitleri anmak için Sarıkamışa geldiğini söyledi.
     Anma etkinlikleri kapsamında, yarın yapılacak yürüyüşe yaklaşık 15 bin kişinin katılacağını anlatan Ermiş, 100. yılda da 100 binleri ağırlamak istediklerini dile getirdi.
     Kentteki hava sıcaklığının eksi 15 derece olduğunu vurgulayan Ermiş, Şehitlerimiz Allahuekber Dağlarında eksi 40 derecede imkansızı başardılar. İddia ediyorum şimdiki nanoteknoloji ürünlerle orayı geçemeyiz. Ama o zaman, 98 yıl önceki şartlarda geçilmiş, Sarıkamışın bir kısmı ele geçirilmiş dedi.
     Kafile Başkanı Tuna Akyüz de Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında İstanbuldan Sarıkamışa bisiklet turu düzenlediklerini anımsatarak, Bu tura katılan bisikletçiler geri döndükleri zaman yaşadıkları bu duyguyu yüzlerce kişiye anlatacak. İstanbuldan çıktık, Bartın, Sinop, Samsun, Trabzon ve Ardahan valilerinden aldığımız toprak ilavesiyle geldik. Bugün de buradayız diye konuştu.
     Kaymakam Ermiş, konuşmaların ardından Kafile Başkanı Akyüze Sarıkamış Şehitleri tablosu hediye etti.
     Bu arada, Sarıkamış Dayanışma grubu üyeleri de Sarıkamış Şehitliği Anıtına gelerek dua etti.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Pedaller Sarıkamış için dönüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER