Pehlivanlar Almanya çıkartmasına hazırlanıyor

Pehlivanlar Almanya çıkartmasına hazırlanıyor -Edirneli pehlivanlar, Almanyanın Kassel şehrinde kispet giyip gösteri güreşi yapacak -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Alman minder güreşçileri Edirneli pehlivanların karşısın


EDİRNE (A.A) - Cihan Demirci - Edirneli pehlivanlar, Almanyanın Kassel şehrinde bu yıl 26 Ağustosta gerçekleştirilecek gösteri amaçlı yağlı güreşlere iddialı şekilde hazırlanıyor.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin dünya çapında değer gördüğünü söyledi.
     Edirneli pehlivanların yıl içerisinde yurt dışından yağlı güreş gösterileri için davetler aldığını belirten Sedefçi, Almanyadan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için gösteri amacıyla teklif aldık. Kassel şehrindeki iş adamlarımız oradaki güreş federasyonu yetkilileriyle işbirliği içerisinde 26 Ağustosta gerçekleşecek bir turnuva düzenledi. Edirne bölgesinin 8 pehlivanı turnuvaya gidecek. Bununla beraber davul zurna ekibi ve cazgırımız da orada, Türk yağlı güreşinin gelenekselliğini ve güzelliğini Almanlara yaşatacak. Gösteri turnuvasında, Alman minder güreşçileri Edirneli pehlivanların karşısına kispet giyecek, yağlanarak güreşe çıkacak diye konuştu.
     Sedefçi, yurt dışında yapılan yağlı güreş gösterileriyle, başta Selimiye Camisi olmak üzere Edirnenin tarihi ve kültürel özelliklerini de tanıttıklarını belirtti.
    
     -Göğsümüzü gere gere Türk Güreşini tanıtacağız-
    
     Edirne Belediyesi Güreş Antrenörü Talat Çelik de, yaklaşık bir aydır Almanyadaki gösteri güreşlerine hazırlandıklarını söyledi.
     Edirneli pehlivanların hem minder hem de yağlı güreş dalında antrenman yaptığını anlatan Çelik, Çalışan pehlivanın sırtı ne minderde, ne de yağlı güreşlerde yere gelir. Edirneli pehlivanlar Almanya gösteri güreşleri için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdi. Almanyada göğsümüzü gere gere Türk güreşini tanıtacağız dedi.
     Edirne Belediyesi güreşçisi Asil Çelik de, 651. Tarihi Yağlı Kırkpınar Güreşlerinde küçük orta küçük boyda üçüncü olduğunu belirtti.
     Almanyadaki gösteri güreşlerine Tarihi Yağlı Kırkpınar Güreşleri ruhuyla hazırlandıklarını ifade eden Çelik, Köklü Türk tarihini dünyaya anlatıyoruz. Edirne ve ülkemizin tanıtımı için ciddiyetle bir sporcuya yakışır şekilde çalışıyoruz. Gösteri amaçlıda olsa güreşimize özen gösteriyoruz. Ayrıca, önümüzdeki yıl yağlı güreşlerde Edirneli pehlivanların ön sıralarda yer alması için çalışacağız şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Pehlivanlar Almanya çıkartmasına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER