Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü

Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü -Isparta Emniyet Müdürü Or: -"Toplumun her kesiminin desteğini alarak her alanı güvenli kılmak, huzur ve asayişi tesis etmenin gayretindeyiz"


ISPARTA (A.A) - Ispartada, Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Isparta Valiliği önünde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından Belediye Kültür Merkezinde devam eden etkinlikte konuşan Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, devlet sistemlerinin büyüyüp güçlenmesi, global ortamda söz sahibi olabilmesinin ancak zengin ve müreffeh toplumlar sayesinde gerçekleştiğini söyledi.
     Ferahın inşası ve idamesi esnasında huzuru ve güvenliği temin edecek güçlü ve intizamlı teşkilatlara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Or, tarih boyunca değişik isim ve yapılanmalar marifetiyle güvenlik görevini ifa eden Polis teşkilatının yapısı ve vazifesinin 10 Nisan 1845 tarihinde çıkarılan Polis Nizamnamesi belirlendiğini kaydetti.
     Türk Polis teşkilatının her zaman değişimin ve gelişimin takipçisi olacağını dile getiren Or, teşkilatın kamu güvenliğinin sağlanmasında büyük gayret ve fedakarlık gösterdiğini anlattı.
     Isparta Emniyet Müdürlüğü olarak halkı rahatsız eden her şeyi öncelikleri olarak gördüklerine dikkati çeken Or, şöyle konuştu:
     "Toplumun her kesiminin desteğini alarak her alanı güvenli kılmak, huzur ve asayişi tesis etmenin gayretindeyiz. Günümüzde çağdaş polislik yaklaşımının yakalanan suçlu oranı ile değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven duygusu ve suçu önlemede halkın katılımını sağlama oranı ile değerlendirildiği göz önüne alındığında ilimizde vatandaşlarımız ile oluşturduğumuz açık ve şeffaf iletişimimiz başarımızdaki en önemli payedir. Halkın huzuru bizim gururumuzdur."
     Konuşmanın ardından Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER