Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Çankırıda çeşitli etkinlikler düzenlendi


KASTAMONU (A.A) - Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yılı dolayısıyla Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Çankırıda çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Kastamonuda düzenlenen tören, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu ve Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürü Osman Turfanın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.
     Uslu, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının ilim ve teknolojiyi sürekli takip ettiğini söyledi.
     Polis teşkilatının yüzde 90ının üniversite ve yüksekokul mezunlarından oluştuğunu belirten Uslu, "Teşkilatımız, bilgi, birikim ve kabiliyetleri açısından dünyanın en modern polis teşkilatları arasında örnek konumdadır. Türk Polis Teşkilatı, geçtiğimiz yıl 25 farklı ülkeden 3 bin 535 personele 111 polisiye konuda eğitim vermiş bulunmaktadır" ifadesini kullandı.
     Uslu, halkın huzur ve güvenliğini temin etmek için azami derecede gayret ettiklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, atletizm, güreş, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verdi.
    
     -Gazetecilerden polise pasta-
    
     Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) üyeleri, törenin ardından İl Emniyet Müdürlüğündeki haber merkezini ziyaret etti.
     İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, burada yaptığı konuşmada, basın mensuplarının amacının, kurum ve vatandaşları doğru bilgilendirmek olduğunu anlattı.
     Bazen istenmeyen sıkıntılar yaşanabildiğine dikkati çeken Uslu, "Genellikle bu gibi sıkıntılar diğer illerde meydana geliyor. Kastamonuda buna benzer sıkıntı hiçbir zaman yaşanmadı. Pasta ikramı için KGCye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Konuşmanın ardından Uslu, Turfan ve KGC Başkan Yardımcısı Erkan Yılmaz, birlikte pasta kesti.
    
     -Zonguldak-
    
     Valilik önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, burada yaptığı konuşmada, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak gibi çok onurlu ve şerefli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.
     Hizmetleri yerine getirirken en önemli gücü yasalardan ve vatandaşlardan aldıklarını ifade eden Sazak, şöyle konuştu:
     "Türk Polis Teşkilatı, vatandaşlardan aldığı güç ve moralle halkın can ve mal güvenliğiyle asayişin sağlanması için oldukça önemli bir sorumluluğu 168 yıldır büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Tüm çabamız toplumsal huzuru sağlanmış, güçlü ve huzurlu bir Türkiyedir. Hizmet kalitesinin birime, kişiye ve zamana bağlı olmaksızın yüksek kalitede sunulması profesyonel anlayışın gereğidir."
     Vali Erol Ayyıldızı ziyaret eden Sazak, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.
    
     -Karabük-
    
     Yenişehir Atatürk Anıtında düzenlenen törende, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin ve Karabük Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Orhan Kandemir, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Keskin, törende yaptığı konuşmada, ülkenin güvenliği için 168 yıldır kesintisiz, can ve başla mücadele verdiklerini söyledi.
     Törende şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
     Törene Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, polis memurları ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Bartın-
    
     Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Bülent Savur, burada yaptığı konuşmada, güvenlikle insan hakları arasında ince bir çizgi bulunduğunu ifade ederek, bu şekilde görev yapmanın bir sanat olduğunu belirtti.
     Çalışma azmi ve disipliniyle söz konusu çizgiyi koruyan her emniyet personelinin kendi gözünde birer sanatçı olacağını dile getiren Savur, şunları kaydetti:
     "Elbette kolluk güçlerimiz, emniyet teşkilatımız hukuk ve hukukun çizdiği insan hak ve hürriyetleri içinde hizmet etmektedir, etmeye de devam edecektir. Gerektiğinde güvenlik, güvenliğin önceliği, devletin ve milletin bekası ve vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü adına hukukun kendisine tanımış olduğu her türlü yetkiyi ve gücü kullanmak durumundadır.
     İşinizin kolay olmadığını ve çeşitli zorluklarla mücadele verdiğinizi biliyoruz ama siz de şunu bilin, hepinizle gurur duyuyoruz. Hepiniz için dua ediyoruz. Görevi başında şehit olan bütün emniyet teşkilatımızın şehitlerine Allahtan rahmet diliyorum."
     Emniyet Müdürü Altınok ise emniyet teşkilatının sadece Türkiyede değil, dünyada da saygın bir yeri olduğunu ifade etti.
     Tören, kortejle sona erdi.
    
     -Çankırı-
    
     Çankırıda Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti.
     Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 100 Yıl Kültür Merkezinde açılan polis sergisinde yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşadıklarını söyledi.
     Polis teşkilatının milli dayanışma ve adalet anlayışıyla cumhuriyeti ve demokrasiyi korumayı her daim temel ilke edindiğine dikkati çeken Özcan, "Bu açıdan mülki ve adli makamlarla uyum ve işbirliğiyle, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının sizlere verdiği görev ve yetkiyi tam bir tarafsızlık içinde uygulamak zorunda olduğunuzu göz ardı etmemelisiniz. Unutmayalım ki hizmet anlayışımız gereği her zaman insanımızın mutluluğu ve huzurunu sağlamak temel hedefimiz olmuştur. Hukukun üstünlüğü ve bağlayıcılığı en önemli prensibimiz olmalıdır" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ekip/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER