Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü

Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü -Mardinin Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde tören düzenlendi


MARDİN (A.A) - Mardinin Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Midyatta Kocatepe İlköğretim Okulunda Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Törene Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Mehmet Akçivril, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, İlçe Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, kurum müdürleri ve polisler katıldı.
     İlçe Emniyet Müdürü Yurdagül, törende yaptığı konuşmada, Türk polisinin hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içinde milletine hizmet ettiğini ve etmeye de devam edeceğini söyledi.
     Yurdagül, "Poliş teşkilatının sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyada da saygın bir yer almasının haklı gururunu birlikte yaşıyoruz" dedi.
    
     -Nusaybin-
    
     Nusaybinde Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sürdü.
     Törene İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Salih Üstündağ, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Solak, İlçe Emniyet Müdürü Cem Koray Kılıçkaya, şehit ve gazi yakınları ile polis ve öğrenciler katıldı.
     Törende bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Kılıçkaya, devletin temel amaç ve görevlerinin yerine getirilmesinde önemli sorumluluk üstlenen Emniyet Teşkilatının 168. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Bu özverili çalışmalar sayesinde Nusaybinde her geçen gün huzurlu ve güvenli bir geleceğe adım attıklarını ifade eden Kılıçkaya şunları söyledi:
     "Toplumun beklentilerini dikkate alarak çalışan polislerimiz topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla halkımızla bütünleştirerek en iyi şekilde sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katan, canla başla çalışan teşkilatımızın başarısının arkasında ilçe halkının desteği yatmaktadır. Bu güveni korumak, halkımızın güvenlik konusundaki memnuniyetini yüksek tutmak için tüm personelimizin hassasiyetle çalışmaları devam edecek."
     Tören, kokteylin ardından sona erdi.
    
     -Kızıltepe-
    
     Kızıltepede Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sürdü.
     Törene Kızıltepe Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Özkan Tahan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ve polisler katıldı.
     İlçe Emniyet Müdürü Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının 168inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek, "Türk polisi 168 yıldır ülkemizin birliği, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması başta olmak üzere birçok konuda mevzuatların kendisine verdiği görev ve sorumlulukları yerine getirmek için çaba sarf ediyor" dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol-Arif Altunkaynak-Adnan Koçhan/İbrahim Sincar
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Polis Teşkilatının kuruluşunun 168inci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER