Pompeiopolis Antik Kenti kazıları

Pompeiopolis Antik Kenti kazıları -Kazı Başkanı Prof. Dr. Summerer: -Kısa sürede elde ettiğimiz sikke, mozaik gibi bulgular kazıların seyri açısından büyük önem arz ediyor


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kentinde yürütülen kazı çalışmalarında Roma dönemine ait sikke ve mozaikler bulunduğu bildirildi.
     Arkeologlar tarafından Efes Antik Kentinin ve Zeugmanın benzeri olarak nitelendirilen Pompeiopolis Antik Kentinin daha önce Almanya Münih Üniversitesince yürütülen kazı çalışmaları, kazı başkanı Prof. Dr. Latife Summererin Kastamonu Üniversitesine (KÜ) geçmesinin ardından bu yıl Kastamonu Arkeoloji Müzesi bünyesinde devam ediyor.
     Kazı Başkanı Prof. Dr. Summerer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pompeiopolisin Paflagonya bölgesinin iç bölgelerinde kurulmuş şehirlerden biri olduğunu belirtti.
     Bu yılki kazılarda 2 alandaki açmalar üzerinde çalıştıklarını ifade eden Summerer, Roma dönemine ait villada yürütülen kazılarda mozaik tabana rastladıklarını ve bu tabanı tamamıyla ortaya çıkarabilmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
     Kazı çalışmalarına ışık tutması bakımından bulunan mozaiğin sevindirici olduğunu ifade eden Summerer, Kısa sürede elde ettiğimiz sikke, mozaik gibi bulgular kazıların seyri açısından büyük önem arz ediyor diye konuştu.
     Summerer, kazılarda odeon olduğunu düşündükleri alanda da sondaj çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
     Kazı alanını ziyaret eden Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Pompeiopolis kazılarının Taşköprü ve Batı Karadeniz için öneminin farkında olduklarını ifade ederek, kazıların düzenli olarak devam etmesi için bugüne kadar her türlü desteği vermeye çalıştıklarını, desteklerinin süreceğini söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Pompeiopolis Antik Kenti kazıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER