Portakallı bergamotlu zeytinyağı...

Portakallı bergamotlu zeytinyağı... -Burhaniyede bir firma, portakallı, bergamotlu, mandalinalı, çaylı gibi 13 farklı çeşitte zeytinyağı üretiyor -Firmanın bu farklı damak tadına hitap eden ürünleri, Japonya, Malezya, Almanya, Uzakd


BALIKESİR (A.A) - Emrah Elmas - Balıkesirin Burhaniye ilçesinde bir firma, portakallı, bergamotlu, mandalinalı, çaylı gibi 13 farklı çeşitte zeytinyağı üretiyor.
     Firmanın Ar-Ge yöneticisi Eren Savut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında başlayan araştırma ve geliştirme çabaları sonrasında çeşnili zeytinyağı çeşitleri ürettiklerini söyledi.
     Piyasada, içinde çeşitli organik maddeler ve baharatlar bulunduran yağların bulunabileceğini ifade eden Savut, Bu yağlar, içindeki organik maddelerle reaksiyona girdiği için yüksek peroksit değerlerine sahiptir. Halbuki biz laboratuvarcılığımızdan gelen bir görüşle doğal meyve, bitki çeşnilerinin, aromalarının, yağda çözünürlüğünü bilerek, zeytinyağı üretim aşamasında meyveyi zeytin ile beraber kullandık dedi.
     Meyvenin doğal esansını yağa ekstre etmiş olduklarını ifade eden Savut, Meyve veya baharat doğal çeşnisinin (flavonoidlerinin) yağa çekilebilmesinde meyvenin ve zeytinin olgunluk dönemlerinin ve oranlarının önemi var. Bu konudaki hünerimiz 2001 yılında Commendation sertifikasıyla belgelendi. Taze meyvenin kokusunu, yağın lezzetini bozmadan, asidite ve peroksitini yükseltmeden zeytinyağına taşımış olduk. Salatada veya kahvaltıda tüketilen hemen her damak tadına uyan bu ürünleri ürettik ifadelerini kullandı.
    
     -Yurt dışından ilgi görüyor-
    
     Bugüne kadar doğanın mucizesi olarak adlandırılan zeytinyağının, portakal, yeşil biber, mandalina, kırmızı biber, bergamot, fesleğen, kekik, kırmızı acı biber, sarımsak, defne, biberiye, çay gibi toplam 13 çeşidini ürettiklerini vurgulayan Savut, Bu yağlar, özellikle Japonya, Malezya, Almanya, Uzakdoğu ve Amerika gibi ülkelerden ilgi görüyor. Her ürün çeşidinden yılda 2 ton üretim yapıyoruz. Bunun 26 tonu, çeşnili oluyor diye konuştu.
     Balığın defne kokusuyla yağlanabileceğini belirten Savut, Patlıcan salatasını da sarımsak veya kırmızı biber aromalı zeytinyağıyla tatlandırabilirsiniz dedi.
     Eren Savut, yurt içinde biberiye ve kekikli gibi ürünler tercih edilirken yurt dışında özellikle narenciye ağırlıklı, portakallı, mandalinalı ve bergamotlu ürünlerin büyük ilgi gördüğünü kaydetti.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Portakallı bergamotlu zeytinyağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER